MojWindows

Adventúra Firewatch od svojho vydania zožala obrovské množstvo pochvál za vynikajúce spracovanie a vysoko kvalitný príbeh. Hra sa sústreďuje na osud hlavného hrdinu Henryho, ktorý prijal prácu lesného strážnika, aby tak unikol svojmu chaotickému životu a v samote dočasne našiel pokoj. Od svojho príchodu je ale v neustálom rádiovom kontakte s kolegyňou Delilah zo susednej strážnej veže. Príbeh v prostredí prekrásnej prírody je tak postavený na ich spoločných rozhovoroch a tajomstve, ktoré skrývajú lesy Wyomingu.

Hra však doteraz bola dostupná len pre počítače a konzoly PlayStation 4. Túto situáciu sa ale jej tvorcovia, štúdio Campo Santo, rozhodli zmeniť. Od 21. septembra bude v digitálnej podobe k dispozícii aj pre Xbox One. Vychutnať si ju tak budú môcť ďalší hráči. Pôvodná hra bude v edícii pre Xbox One navyše rozšírená o niekoľko bonusov.

Má ísť hlavne o audio komentáre samotných tvorcov, ktorí prezradia zaujímavosti z vývoja. Druhým, o niečo lákavejším bonusom, bude herný mód „free-roam“. V ňom hráči môžu preskúmať otvorené herné prostredia a odhaľovať niekoľko nových záhad. Podľa zverejnených informácií však tieto bonusy nebudú čisto výsadou verzie pre Xbox One. Časom majú byť sprístupnené aj pre súčasné PC a PlayStation 4 verzie.

Zdroj: Xbox

05.09.2016

+