MojWindows

Opäť raz a zas sme preskúmali aké akcie aktuálne ponúka jeden z najväčších čínskych e-shopov GearBest. Tento týždeň útočí s akciou, ktorá sa točí hlavne okolo fenoménu Pokémon, no napriek tomu sme si na svoje prišli aj my. Z ponuky nás najviac zaujali oddelenia tabletov, zaujímavé zariadenie 2v1 a poriadne nás potešili powerbanky Xiaomi.

Aktuálne je ale v akcii množstvo kadejakých produktov od inteligentných hodiniek, cez tablety, drony, káble až po čiapky Pokémon a podobné srandičky. Proste poriadna zmes produktov. Preto odporúčame akciu omrknút, možno tam nájdeme niečo, čo vám príde vhod. V prípade, že by ste si niečo chceli objednať a neboli si celkom istí ako na to, mrknite na článok, ktorý spísal náš spriaznený portál MojAndroid.

Teclast X98 Plus II

Teclast X98 Plus II je vybavený štvorjadrovým procesorom Intel Atom X5-Z8300 s taktom 1,44 Ghz, 4GB operačnej pamäte a 64 GB vnútorným úložiskom. To je možné rozšíriť pomocou pamäťovej karty o ďalších 128 GB. Hodí sa tak na kancelársku prácu a keď znížime z grafických nárokov, tak aj na staršie hry. Dotyková obrazovka ponúka 9,7-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 2048×1536 bodov a technológiou IPS.

Na tablete je nainštalovaná dvojica operačných systémov Windows 10 a Android 5.1. Z konektorov tú nájdeme micro HDMI výstup, micro USB a 3,5mm audio jack. Samozrejmosťou sú pripojenia Bluetooth a Wi-Fi. Nechýba ani dvojica fotoaparátov so skromným rozlíšením 2 Mpx, čo v prípade núdze postačí. O napájanie sa stará zabudovaná batéria s kapacitou 8000mAh. Jej výdrž sa pohybuje niekde okolo 6-hodín pri prehrávaní videa, no pri vyššej záťaži počítajte tak s polovicou. V ponuke obchodu GearBest ho momentálne nájdeme za 160€. Ak vás zaujal, pozrite si ho priamo v obchode, kde nájdete aj recenzie a hlavne skúsenosti používateľov.

1464246740761360

Cube i7 Book

Cube i7 Book patrí do kategórie zariadení 2v1, v podstate ide o tablet s prídavnou klávesnicou, po pripojení ktorej sa dá používať ako plnohodnotný notebook. Dávajte si ale pozor, klávesnica nie je zahrnutá v cene. Napriek tomu, ide o pomerne atraktívne zariadenie. Po hardvérovej stránke obsahuje procesor Intel Core m3 rodiny Skylake, 4 GB operačnej pamäte a 64 GB SSD disk. Pomocou čítačky pamäťových kariet je vnútorné úložisko možné dodatočne rozšíriť o ďalších 128 GB. Vybavené je 10,6-palcovou dotykovou obrazovkou s rozlíšením 1920 x 1080 bodov a technológiou IPS. Operačným systémom je Windows 10 v 64-bitovej verzii.

Vo výbave ďalej nájdeme dvojicu fotoaparátov s rozlíšením 2 Mpx a pripojenia Wi-Fi a Bluetooth. Z konektorov ponúka micro USB štandardu 3.0, 3,5mm audio jack a port USB Type-C. Opäť platí, že po výkonnostnej stránke sa pozeráme na kancelársku prácu, pozeranie filmov a staršie hry. V ponuke obchodu GearBest ho momentálne nájdeme za 318€. Ak vás zaujal, pozrite si ho priamo v obchode, kde nájdete aj recenzie a hlavne skúsenosti používateľov.

2v1

Záložné batérie – powerbanky

Určite to dobre poznáte, súrne si potrebujete zavolať alebo odpísať šéfovi na dôležitý mail a práve v tomto, najnevhodnejšom momente sa vám vybije baterka. To by samo o sebe nebol veľký problém, veď vytiahnem nabíjačku, pripojím smartfón a frčím ďalej, no tú potvoru zásuvku nie a nie nájsť. O poznanie horšie je to počas cestovania na dlhé trasy. Väčšina vlakov síce zásuvky má, no na ich funkčnosť sa spoliehať neoplatí.

Presne v takýchto situáciách dokáže byť človek veľmi vďačný za záložnú batériu, takzvanú powerbanku. Tú si pred odchodom z domu nabijem a šupnem do batohu, kufríka alebo prípadne rovno do vrecka bundy. Keď príde kritická situácia, jednoducho ju vytiahnem, pripojím k smartfónu a je to. Ak často cestujete a ste obeťou podobných situácií, powerbanka by rozhodne vo vašej výbave nemala chýbať.

GearBest aktuálne ponúka dvojicu spoľahlivých záložných batérií od spoločnosti Xiaomi. Konkrétne ide o Xiaomi Pocket 10000mAh v ponuke za necelých 18€ a Xiaomi 16000mA s o niečo vyššou kapacitou, ktorá sa dá splašiť za približne 25€. Ide o značkové powerbanky s pekným odolným telom a tonou funkcií, ktoré chránia jednak ich, ale hlavne nabíjané zariadenia.

Xiaomi

05.08.2016

+