MojWindows

Veľká letná aktualizáciu pre konzolu Xbox One je postupne uvoľňovaná pre čoraz širší okruh používateľov a novej verzie sa dočkala aj systémová aplikácia Xbox. Prinášame zoznam noviniek, ktoré môžu používatelia očakávať po aktualizácii. Na stiahnutie aktualizácie budete vyzvaní automaticky v priebehu najbližších dní, prípadne si jej dostupnosť môžete overiť ručne cez Settings->All Settings->System->Console Info & Updates.

Letná aktualizácia pre Xbox One predstavuje pre konzolu aj samotný Microsoft dôležitý krok vpred. Okrem spustenia programu Xbox Play Anywhere je hlavným lákadlom podpora univerzálnych aplikácií. V najbližších mesiacoch tak môžeme očakávať záplavu rôznych aplikácií.

Xbox One

Prehrávanie hudby na pozadí: letná aktualizácia prináša mimoriadne žiadanú funkciu prehrávania hudby na pozadí, ktorá umožňuje počúvať obľúbenú hudbu počas hrania. Aplikácia Pandora, ktorá bude dostupná už čoskoro, je prvou z mnohých partnerských aplikácií podporujúcich prehrávanie hudby na pozadí.

Cortana na Xbox One: Cortana je dostupná už aj na Xbox One. Hráči v Severnej Amerike a Veľkej Británii môžu očakávať viac od hlasových povelov na Xboxe.

Vylepšená knižnica hier: rozhranie hernej knižnice (Game Collection) bolo upravené tak, aby hráči rýchlejšie a jednoduchšie našli a spustili hry, ktoré hľadajú.

Nezávislý výber jazyka regiónu: umožní výber akéhokoľvek podporovaného jazyka na Xbox One bez ohľadu na vybraný región.

Konvergencia obchodov Xbox a Windows: na Xbox One prichádza zjednodušené nakupovanie, aby sa hry dali nájsť rýchlejšie a za tú najlepšiu cenu. Vyhľadávané výsledky sa dajú zoradiť podľa žánru, používatelia môžu čítať recenzie a ľahšie zistiť, ktoré hry sú dostupné za akciovú cenu a podobné vychytávky. Hráči v obchode Windows budú môcť už čoskoro prezerať a kupovať balíčky, hry rozdelené do epizód, predplatné, virtuálnu menu, ďalšie rozšírenia a DLC. Prostredníctvom Windows Store je takisto možné aktivovať Xbox kódy na predplatné, hry alebo DLC. Integrácia obchodov bude už túto jeseň podporovať aj program Xbox Play Anywhere.

Vyhľadávanie priateľov na Facebooku: prepojte vaše Facebook konto s vašim Xbox Live kontom a zistite, kto z vašich priateľov sa hrá na Xboxe.

Vylepšené zdieľanie na Xbox One: zdieľanie obrázkov, klipov z hrania a achievementov na Xbox One je odteraz jednoduchšie.

Aplikácia Xbox a hranie na Windows 10

Najlepšie Windows 10 PC hry sa ukážu v Xbox Live: najlepšie Windows 10 PC hry ako League of Legends a XCOM 2 prichádzajú do komunity Xbox Live, čo znamená, že Windows 10 PC hry budú mať na Xbox Live vlastné Game Huby.

Ukladanie herných klipov pri snímkovaní 60 fps: pri použití nastavenia „Veľmi vysoké“ v aplikácii Xbox môžete ukladať herné klipy so snímkovaním 60 fps prostredníctvom ovládacieho panelu Game Bar.

Vylepšená podpora režimu celá obrazovka pre Windows Game Bar: jednou z najčastejších požiadaviek pre funkciu Windows 10 GameDVR bola možnosť používať ovládací panel Game Bar s vyšším počtom hier, ktoré bežia v režime celá obrazovka.

01.08.2016

+