MojWindows

Microsoft počas herného veľtrhu E3 prezentoval svoju novú konzolu Xbox One S. Oproti súčasnému modelu je o 40% menšia a to dokonca napriek tomu, že obsahuje zabudovaný napájací adaptér. Medzi ďalšie vylepšenia patrí presunutie jedného USB portu a tlačidla na párovanie ovládačom na prednú stranu konzoly, čo zlepšilo ich prístupnosť. Navyše pribudol aj IR senzor a možnosť konzolu používať postojačky. K tomu slúži špeciálny vertikálny stojan, ktorý by mal byť dokonca súčasťou balenia.

Streamovanie obsahu v 4k a podpora HDR

Xbox One S má aj máličko zvýšený výkon, čo umožňuje streamovanie obrazu v rozlíšení 4K s podporou High Dynamic Range (HDR). Podporu technológie HDR budú mať aj vybrané herné tituly. Zatiaľ sa spomína trojica hier Gears of War 4, Forza Horizon 3 a Scalebound, no ponuka sa bude rozširovať.

Xbox One S v predaji od 2. augusta, no nie všetky verzie

Xbox One S sa dodáva s novým bezdrôtovým Xbox ovládačom, ktorý má lepšie úchopy pre zvýšený komfort, vylepšený bezdrôtový vysielač a podporu Bluetooth. Bude ho teda možné využívať aj na počítačoch s operačným systémom Windows 10. Podmienkou je nainštalovaná aktualizácia Anniversary Update.

Konzola Xbox One S 2 TB bude dostupná v limitovanom počte vo vybraných krajinách, vrátane Slovenska, za 399 eur od 2. augusta. Od tohto termínu bude taktiež možné samostatne zakúpiť nový bezdrôtový ovládač. Jeho oficiálna predajná cena je stanovená na 59,99€. Pre tých, ktorí sa obzerajú po konzole s menším pevným diskom, bude k dispozícii aj verzia s 1 TB za 349 eur a 500 GB za 299 eur. Termín, kedy sa dostanú do predaja tie, zatiaľ nie je známy.

Xbox One S

19.07.2016

+