MojWindows

Diskové verzie hier majú oproti tým digitálnym výhodu v tom, že zvyknú byť lacnejšie a navyše cez internet nemusíte sťahovať desiatky gigabajtov dát. Vložíte disk, nainštalujete a hráte. Práve preto sa aj v dnešnej dobe stále tešia u konzolových hráčov obľube. Napriek tomu so sebou nesú skrytú hrozbu. Či už ide o Blu-Ray alebo DVD,  pri používaní na konzole Xbox One sa z nejakého dôvodu môže stať, že disk sa v mechanike zasekne a proste nejde vysunúť pomocou dedikovaného tlačidla. A to je poriadny problém.

Predtým, ako siahnete po svojej kutilskej sade nástrojov s cieľom Xbox rozobrať alebo sa rozhodnete kontaktovať servis, vyskúšajte tento jednoduchý postup. Mohol by vám v tejto zapeklitej situácii pomôcť. Pokiaľ sa vám ale niečo takéto stáva často, rozhodne by ste sa mali obrátiť so žiadosťou o pomoc na servis. Môže vám v konzole dosluhovať mechanika.

Ako postupovať ?

Pre každý prípad a lepšiu manipuláciu vypneme konzolu a odpojíme napájací kábel. Ďalej budeme potrebovať kancelársku spinku alebo podobne tenký ale zároveň pevný drôtik. Spinku vyrovnáme tak, aby mala aspoň 4 centimetrovú dĺžku.

Xbox One Zaseknuty Disk-16

Na ľavej strane konzoly, približne v polovici cesty medzi USB portom a tlačidlom na synchronizáciu herných ovládačov, nájdeme oranžovú značku.

Xbox One Zaseknuty Disk-19

Hneď naľavo vedľa nej je malý otvor, kam vložíme narovnanú spinku, prípadne rovný kúsok drôtu. Je potrebné zvoliť správny uhol, nejde však o nič zložité.

Xbox One Zaseknuty Disk-27

Zatlačíme spinku smerom dole a disk by sa mal vysunúť z mechaniky dostatočne na to, aby sme ho mohli ručne vytiahnuť. Opäť pripomíname, že pokiaľ sa s touto situáciou stretávate často, nemali by ste váhať, a so svojou konzolou Xbox One sa obrátiť na odborný servis.

11.07.2016

+