MojWindows

Microsoft oznámil dostupnosť najnovšej verzie databázového systému SQL Server 2016, ktorá je k dispozícii od 1. júna 2016. Najnovšia verzia SQL Server 2016 vyniká okrem iného v oblasti poskytovaného výkonu, rýchlosti spracovania dát, bezpečnosti a nástrojov na pokročilú analýzu dát revolučne integrovaných priamo v prostredí databázy. Analýza Gartner Magic Quadrant hodnotí SQL Server 2016 ako lídra v Operational Database Management Systems.

Vďaka integrovanej technológii uchovania dát v pamäti a pokročilých analytických nástrojov ponúka systém SQL Server 2016 revolučné funkcie zaisťujúce maximálnu výkonnosť kľúčových podnikových aplikácií. Rozsiahle funkcie zabezpečenia systému SQL server, ako napríklad nová technológia Always Encrypted, pomáhajú chrániť dáta v prostredí organizácie aj mimo nej. K dispozícii sú tiež nové vylepšenia v oblasti zabezpečenia vysokej dostupnosti a riešenie obnovy po havárii postavené na technológii AlwaysOn.

Prostredníctvom nových funkcií je možné získať podrobnejšie informácie o všetkých uchovávaných dátach a vykonávať analýzu priamo v databáze SQL. Navyše, integrované mobilné možnosti business inteligencie (BI) zaisťujú bohaté, vizuálne interpretované informácie pre používateľov na ľubovoľnom zariadení. Používatelia tak získajú prístup k podnikovým informáciám bez ohľadu na to, či sú v kancelárii alebo na cestách, online alebo offline.

Nová verzia SQL Server 2016 prináša naviac výhody hyperškálovatelného cloudu s novou technológiou Stretch Database, ktorá umožňuje dynamicky rozširovať priestor pre aktívne (warm) a neaktívne (cold) dáta ich uložením v bezpečnom prostredí Microsoft Azure. Okrem tohto systém SQL Server 2016 poskytuje úplnú databázovú platformu pre hybridný cloud, ktorá umožňuje ľahko zostavovať, nasadzovať a spravovať riešenia v lokálnom v prostredí aj v cloude.

Najrýchlejší spôsob, ako si vyskúšať nové možnosti SQL Server 2016, je vytvorením testovacieho prostredia v cloude Microsoft Azure alebo inštaláciou bezplatnej vývojárskej edície.

03.06.2016

+