MojWindows

Ani Lenovo nezaostáva za ostatnými výrobcami a na Computexe 2016 predstavilo prvý svetový herný stolový počítač vybavený najnovšou grafikou Nvidia GeForce GTX 1080. Táto grafická karta sa vyznačuje vyšším výkonom ako TITAN X pri podstatne nižšej cene a tak bolo len otázkou času, kedy ju výrobcovia začnú nasadzovať do svojich zariadení. Lenovo to však, zdá sa, stihlo ako prvé.

Tento počítač predstavuje vylepšenú verziu Lenovo IdeaCentre Y900, ktorý je tým najlepším v portfóliu herných desktopov z ponuky Lenova. Vybavený je procesorom Intel Core i7 šiestej generácie, čo len dáva zmysel, nakoľko s ním Lenovo mieri na ľudí, ktorí vyžadujú maximálny možný výkon. Pri jeho predstavovaní zároveň nezabúda dodať, že majiteľom necháva priestor pre budúce vylepšovanie podľa chuti. IdeaCentre Y900 je pripravený na hranie najnovších herných titulov vo 4K rozlíšení, grafickú prácu s viacerými monitormi, ako aj virtuálnu realitu a ďalšie graficky náročné operácie. Ďalšie podrobnosti o hardvérovej výbave neboli zverejnené, no pravdepodobne pôjde o maximálne 64 GB operačnej pamäte DDR4 a kombináciu SSD a klasických diskov do kapacity 2TB, ako to bolo u predošlého modelu. S veľkou pravdepodobnosťou môžeme očakávať aj verziu vybavenú novou grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 1070.

Lenovo ideacentre Y900 s možnosťou grafickej karty NVIDIA GeForce GTX 1080 a cenou od 1559 EUR bude dostupné od júla 2016.

Ideacentre Y900

01.06.2016

+