MojWindows

Na tohtoročnom Computexe boli predstavené aj niektoré skutočne unikátne zariadenia a jedným z nich je nepochybne gigantické All-in-One Aura od výrobcu Digital Storm. Ten dokazuje, že zariadenia tohto typu nemusia slúžiť len na kancelársku prácu a výkonom dokážu smelo konkurovať najvýkonnejším herným desktopom. 34-palcový zakrivený ultraširoký monitor s rozlíšením 3440 x 1440 bodov v sebe skrýva všetky potrebné komponenty a to dokonca aj tie úplne najvýkonnejšie.

Ide o jeden z prvých počítačov, ktoré vo svojom vnútri obsahujú najnovší 10-jadrový procesor Intel Core i7-6950X rodiny Broadwell-E s dvadsiatkou logických vlákien, 25 MB cache pamäte a základným taktom 3 Ghz. Pre maximálny grafický výkon je možné osadiť najnovšiu grafickú kartu GeForce GTX 1080 s 8 GB vlastnej pamäte, a aby sa netrochárilo ani v oblasti operačnej pamäte, tej je možné osadiť až 32 GB.

Aura 2

Výrobca Digital Storm navyše sľubuje, že zákazník si môže svojpomocne vymeniť všetky komponenty a to vrátane základnej dosky. Aura dokonca podporuje vodné chladenie pre prípad, že by mal záujem o maximálne tichý a chladný beh.

Kto by mal o takéto zariadenie záujem? Digital Storm v tom má celkom jasno. Vraj ide o zákazníka, ktorý chce maximálny možný výkon a nechce pritom tradičnú objemnú počítačovú skrinku ale niečo, čo mu pomôže ušetriť miesto, pričom si potrpí na eleganciu. Myšlienka a prevedenie sú síce pekné, no je tu jeden veľký háčik.  Najlacnejší model začína na hranici 2000 dolárov a za model s desaťjadrom a „1080-kou“ si výrobca pýta ohromných 5000 dolárov.

Aura 1

Zdroj: DigitalStorm

01.06.2016

+