MojWindows

Spoločnosť NVIDIA pre nedávnom odhalila najnovšiu generáciu svojich grafických kariet s označením GeForce GTX 1070 a GTX 1080. Obidve sú založené na Pascal architektúre a sľubujú podstatnú zmenu oproti svojim predchodcom.

Akú veľkú zmenu však ponúknu je samozrejme otázne. Možno nám napovie výkonnostný test, ktorý unikol z neoficiálneho testovania týchto nových grafických kariet. Výsledky sú v skutku zaujímave, pretože najmä model GTX 1070 predčil vo výkone predchodcu GTX TITAN X. To je veľmi dobrá správa pre herných nadšencov, pretože model GTX 1070 bude na trhu dostupný už od 380 $. Nový model by taktiež mal byť tichší a lepšie chladený.

gtx_1070_benchmarkpng

Takisto je vidieť, že aj model GTX 1080 oproti svojim predchodcom a aj menej výkonnejšiemu súrodencovi nabral veľký počet bodov v neoficiálnom testovaní. Tieto výsledky teda zatiaľ nie sú smerodajné a treba ich brať so zdravou rezervou, no môžu potencionálnym zákazníkom napovedať, aký výkonnostný rozdiel zhruba získajú ak si jeden z týchto modelov zakúpia.

gtx_1070_benchmarkpng_(2)

Nebude potrené ani dlho čakať, pretože tzv. Founders Edition týchto grafických kariet zavítajú na trh už o pár týždňov a predaj bude v plnom prúde už toto leto.

Zdroj: neowin

25.05.2016

+