MojWindows

Do domácnosti alebo na pustenie náročnejších hier nie je potrebné kupovať predražené notebooky, či All-in-one počítače. Postavili sme pre vás počítačovú zostavu pod 600 €, ktorá bez problémov pustí na najvyšších detailoch aj veľmi graficky náročné hry a bohate postačí bežný multitasking. Poďme sa pozrieť, čo sme vybrali:

Cena tejto zostavy je aktuálne presne 598.97 € na internetovom obchode alza. Prvým dôležitým údajom o tejto zostave je formát základnej dosky. Ide o Micro ATX formát, čiže aj samotná počítačová skriňa tým pádom môže mať menší rozmer. Desktop je logicky menší a ľahšie prenosný z jednej izby do druhej. Okrem toho doska disponuje socketom Intel Socket 1151, takže aj procesor Intel Core i3-6100 generácie Skylake disponuje tým istým socketom. Základná doska však má len 2 sloty pre operačnú pamäť RAM, a tak sme zvolili len jednu operačnú pamäť s kapacitou 8 GB. Ľudia si totiž postupom času väčšinou rozširujú kapacitu operačnej pamäte a takto si ju môžu zväčšiť až na 16 GB.

Dôležité je poukázať aj na samotný zdroj, ktorého výkon korešponduje s odporúčaným výkonom zdroja  400 W pri grafickej karte.  Nakoniec je tu samotná počítačová skriňa, ktorá je veľkosti Mini Tower, čiže dokáže obslúžiť základnú dosku typu Micro ATX alebo Mini ITX.  Ako sme už spomínali, počítačová skriňa disponuje kompaktnými rozmermi, no napriek tomu vie obslúžiť veľmi výkonný hardvér. Taktiež prichádza s jedným 80 mm predinštalovaným ventilátorom v zadnej časti. Pre lepšie chladenie ale odporúčame dokúpiť minimálne jeden ďalší 120 mm ventilátor. Prípadné otázky smerujte do komentárov pod článkom.

26.05.2016

+