MojWindows

Potom, ako sa spoločnosť HP rozdelila minulú jeseň, HP Inc. postupne klesala na trhu. Tento pokles sa týka príjmov v počítačoch, a aj tlačiarňach. Toto však nie je hlavná oblasť, kde chce HP na trhu súťažiť s konkurenciou. Namiesto toto sa chce sústrediť na oblasť, ktorá v minulosti ukázala zisk a naďalej bude prispievať k rastu HP.

Jedna takáto oblasť je napr. trh s 2v1 zariadeniami, čo vôbec nie je prekvapujúce. Keď sa ale pozrieme na celkové čísla spoločnosti HP, je to trošku iná pesnička. Najnovšie správy totiž ukazujú, že HP Inc. dosiahla len približne polovičný zisk oproti minuloročným zárobkom. Ten klesol s minuloročných 1.01 miliardy dolárov na 626 miliónov dolárov. Celkový príjem klesol o 11 % a bol nasledovaný poklesom v predajoch v osobných systémoch, zákazníckych predajoch, komerčných príjmoch a tlačiarňach.

Toto všetko sa samozrejme odrazilo aj na cene akcií, ktoré poklesli z 55 centov za akciu len na 36 centov za akciu. HP však neočakáva, že by akcie v najbližšej dobe klesli ešte nižšie. Práve naopak. Očakáva, že sa zdvihnú na 40 centov za akciu ku koncu tohto štvrťroka. Vyjadrenie spoločnosti bolo taktiež ladené vo veľmi pozitívnom duchu.

Tento štvrťrok sme zaznamenali veľmi dobré výsledky a pokrok smerom k našej dlhodobej stratégii. Dosiahli sme naše operačné ciele, vypustili úžasné inovácie a vyrástli sme v strategických oblastiach nášho biznisu, napriek podmienkam na trhu.

Tlak na spoločnosť HP Inc. je teda veľmi veľký, aby sa opäť na trhu nadobudla svoje predošlé miesto, ku ktorému by mali pomôcť práve tzv. „úžasné inovácie“, ktoré bohvie, čo znamenajú.

Zdroj: winbeta

26.05.2016

+