MojWindows

Spoločnosť ASUS na konferencii Computex 2016 v meste Taipei predstavila aj nový externý grafický dok s názvom ROG XG Station 2, ktorý dokáže premeniť klasický notebook na VR hernú mašinu. Názov a tvar sa nesú v dlhoročnej tradícii Republic of Gamers.

V konečnom dôsledku ale ide o externú grafickú stanicu, ktorá disponuje vstavaným zdrojom o výkone 680 W, čo znamená, že bez problémov uživí aj najnovšie grafické karty od spoločností NVIDIA a AMD. K notebooku sa pripája stanica pomocou rozhrania Thunderbolt 3, ktoré zvyšuje výkon o 15 %. Notebook pri tom používateľ ani nemusí reštartovať. Externá stanica taktiež disponuje štvoricou USB 3.0 portov. Samozrejme nejde o veľmi dobre prenosné príslušenstvo, a tak bude s najväčšou pravdepodobnosťou najlepším spoločníkom práve doma na stole spolu s externým monitorom.

Túto stanicu je napríklad možné pripojiť k 2v1 zariadeniu Transformer3 Pro, o ktorom sme taktiež na našom portáli písali článok. Cena ani dostupnosť tejto dokovacej stanice pre grafickú kartu zatiaľ nie sú známe.

Zdroj: windowscentral

30.05.2016

+