MojWindows

Spoločnosť ASUS na konferencii Computex 2016 v meste Taipei predstavila verejnosti najvýkonnejší herný desktop na svete, ktorý v sebe ukrýva dvojicu najvýkonnejších grafických kariet NVIDIA GeForce GTX 1080. Desktop dokonca disponuje kompaktnou šasi, ktorá má objem len 20 litrov.

Okrem toho sa v ňom ukrýva procesor Intel Core i7 najnovšej generácie Skylake a 64 GB operačnej pamäte RAM. ASUS ROG G31 je totiž vyhotovený pre jediný účel. Zvládnuť na najvyšších detailoch akúkoľvek počítačovú hru pri rozlíšení 4K. Všetko je o rýchlosti, a preto táto novinka disponuje štyrmi PCIe SSD úložiskami. Taktiež tu nájdeme Blu-Ray mechaniku. Pri takomto vysoko výkonnom hardvéri je jasné, že sa bude desktop do veľkej miery zahrievať. ASUS však vyriešil aj tento problém prostredníctvom 3D parnej komory s tepelnou technológiou a dvomi skrytými kanálmi na rozptýlenie generovaného tepla.

Okrem iného musel výrobca umiestniť 600 W zdroj do samostatnej skrine, pretože by sa už nezmestil do kompaktnej šasi spolu s ostatným hardvérom. Tým pádom sa ale koncept kompaktného desktopu trošku rozplýva. Zatiaľ nie sú známe detaily o cene alebo dostupnosti, no o pár dní už určite budú známe.

Zdroj: mspoweruser

30.05.2016

+