MojWindows

Služba Skype for Web od svojho uvedenia vyžadovala pre používanie inštaláciu rozšírenia. Táto situácia sa teraz mení, no zatiaľ len pre Microsoft Edge. Vďaka nedávnemu vylepšeniu tohto prehliadača o technológiu ORTC je teraz možné využívať video a audio hovory v službách Skype for Web, Outlook.com, Office Online a OneDrive bez nutnosti inštalovať akékoľvek rozšírenie. A to vrátane skupinových hovorov.

Hoci aktuálne podporovaný je len spomínaný prehliadač Microsoft Edge, Microsoft rozhodne plánuje rozšírenie takejto podpory aj na ďalšie prehliadače. Na oficiálnom blogu uvádza, že na rade sú prehliadače Chrome a Firefox, kde zatiaľ čaká na pridanie podpory pre video kódek H.264.

Pre využitie pokročilých funkcií ako volanie na pevné a mobilné linky alebo zdieľanie obrazovky je však aj naďalej potrebná inštalácia rozšírenia. Vylepšený Skype for Web je aktuálne dostupný v ukážkovej verzii, pričom budúci mesiac by mala byť vydaná tá finálna. Zatiaľ je používanie bez rozšírení obmedzené a môžete sa spojiť len s ľuďmi, ktorí používajú najnovšiu verziu programu Skype pre Windows a Mac, a tými, ktorí rovnako používajú online verziu v prehliadači Microsoft Edge. Ostatným sa jednoducho nedovoláte.

Zdroj: Skype

19.04.2016

+