MojWindows

Ešte minulý rok oslávila herná konzola Xbox 360 svoju desaťročnicu, no a dnešným dňom sa Microsoft rozhodol oficiálne ukončiť jej produkciu. Výroba nových kusov produktu, ktorý je takto starý už v dnešnej dobe pre spoločnosť jednoducho nemá príliš zmysel. Informovala o tom na oficiálnej stránke.

Práve táto konzola pritom pomáhala formovať celú hernú generáciu v Microsofte. Na trh bola prvý krát uvedená v novembri 2005 a stala sa obrovským úspechom. Veď len do uvedenia nástupcu vo forme Xbox One bolo podľa odhadov predaných viac ako 80 miliónov jej kusov. Vzniknúť tak mohli dnes už legendárne herné série Gears of War a Halo alebo technologická inovácia v podobe senzoru Kinect.

Výroba síce končí, no naďalej bude prebiehať dopredaj vyrobených kusov, ako aj dostupného príslušenstva. Okrem toho bude konzola plne podporovaná po hardvérovej aj softvérovej stránke, vrátane online služby Xbox Live, ponúk Games with Gold a Deals with Gold a predaja hier.

O tom, že produkcia dostane stopku sa pritom špekulovalo už dlhší čas, hlavne s ohľadom na zavedenie spätnej kompatibility pre Xbox One. Tá umožňuje hranie vybraných hier vytvorených práve pre 360-ku. Microsoft zatiaľ nezverejnil dátum, kedy plánuje podporu pre Xbox 360 ukončiť.

Zdroj: Xbox

20.04.2016

+