MojWindows

Myšlienka spoločnosti Microsoft o produkte HoloLens bola spočiatku mierená najmä do zábavného priemyslu. Pri jeho prezentácií však softvérovy gigant zistil, že o HoloLens má záujem aj množstvo spoločností, ktoré nepôsobia v zábavnom priemysle, čo bol šok. Takto to vidí aj šéf marketingu v spoločnosti Microsoft, Chris Capossela:

Do veľkej miery sme podcenili komerčný záujem o tento produkt. Tím, ktorí stojí za vývojom HoloLens má z veľkej časti korene v divízii Xbox. Pôvodne sme si predstavolali HoloLens skôr v tejto oblasti. Ako sme však tento produkt začali predstavovať ľudom boli sme úplne odrovnaní komerčným záujmom oňho.

HoloLens

Microsoft už oznámil, že verzia HoloLens pre bežných zákazníkov nebude tak skoro dostupná, no už teraz spoločnosť predáva vývojársku verziu za vyše 3000 $ za kus firmám, ktoré nemajú svoje korene v zábavnom priemysle. Ide o mená ako Case Western Reserve University, NASA, Volvo, Saab, či Skanska. S holografickým počítačom HoloLens sa totiž dajú vytvoriť aplikácie od výmyslu sveta. Od vzdelávacích aplikácií na učenie ľudskej anatómie, cez model glóbusu Zeme a modely budov až po rôzne hry.

Zdroj: windowscentral

06.04.2016

+