MojWindows

Microsoft pripravuje nový nástroj s názvom Microsoft Flow. Jeho cieľom je zlepšiť efektivitu práce tým, že automatizuje prenášanie dát a vzájomnú prácu medzi viacerými aplikáciami. Minimalizuje tak, čas ktorý by bol potrebný na ich ručné prenášanie. Nástroj je vytvorený primárne pre nasadenie vo firemnom sektore, no časom by sa mohol dostať aj k bežným používateľom.

Možných použití je celé kvantum a Microsoft zverejnil hneď niekoľko príkladov. Pomocou nástroja je napríklad možné vytvoriť prepojenie, ktoré používateľovi pošle textovú správu vždy, keď dostane mail od konkrétnej osoby. Ďalšou možnou funkciou je exportovanie správ zo sociálnej siete Twitter, týkajúce sa nejakej témy do Excelu, prípadne SQL. Medzi ďalšie úkony, ktoré je možné automatizovať patrí prenášanie súborov medzi službami OneDrive a Dropbox, zaslanie správy do určeného kanála služby Slack v prípade, že príde mail z nastavenej adresy a podobne.

flow.0

Microsoft Flow má podporovať 35 rôznych služieb, pričom na pravidelnej báze pribudne podpora aj pre ďalšie, medzi ktorými nebudú chýbať OneDrive, Azure, Office 365, SharePoint a množstvo ďalších. Microsoft Flow v podstate umožňuje vytvoriť vzájomné automatizované úlohy medzi viacerými aplikáciami štýlom „ak sa stane toto, vykonaj toto“. Podľa aktuálnych informácií sa zdá, že informácie o nástroji Microsoft Flow boli zverejnené predčasne a stránka bola medzičasom stiahnutá z obehu. Oficiálne spustenie by však malo byť na spadnutie.

29.04.2016

+