MojWindows

HP dnes predstavila tretiu generáciu svojich all-in-one pracovných staníc. Nová HP Z1 G3 je určená skôr pre náročných používateľov a oproti svojmu predchodcovi je výkonnejšia, tenšia, menšia a dokonca má byť aj o pätinu lacnejšia. Antireflexná obrazovka veľkosti 23,6 palca ponúka rozlíšenie 3840 x 2160 bodov.

Pod povrchom sa nachádza procesor Intel Core i3/i5/i7 rodiny Skylake a pre plynulú prácu s náročnými aplikáciami je pracovnú stanicu prípadne možné vybaviť procesorom Intel Xeon E3. Procesor sprevádza operačná pamäť DDR4 do veľkosti 64 GB, grafická karta Nvidia Quadro a dvojica NVMe PCIe SSD diskov HP Z Turbo Drive s kapacitou od 256 GB až po 1 TB podľa výberu. K dispozícii sú navyše ďalšie dva sloty pre osadenie ďalších diskov SSD 2.5″ SATA alebo pevných diskov. Stanici HP Z1 G3 nechýbajú ani dva bočné rozhrania Thunderbolt 3 s USB 3.1, šestica portov USB 3.0, čítačka pamäťových kariet či rozhrania DisplayPort alebo BlueTooth.

HP Z1G3

Pôvodná pracovná stanica Z1 bola prepracovaná na základe ohlasov a pripomienok od zákazníkov. HP Z1 pritom ťaží z tridsaťročnej existencie série HP Z, extenzívnych certifikácií nezávislých výrobcov a z minimálne 115 000 hodín testovania v Total Test Process spoločnosti HP. HP Z1 G3 bude na slovenskom trhu dostupná v druhej polovici mája za cenu od 1090 eur.

HP Z1G3

HP RGS Receiver pre Mac prehlbuje integráciu zákazníkov s pracovnými stanicami

Spoločnosť HP zároveň bližšie priblížila nový softvérový nástroj HP Remote Graphics Software pre Apple Mac OS X. S jeho využitím môžu používatelia počítačov Mac pristupovať do pracovných staníc HP Z a využívať tak  výkon, súbory a aplikácie bezpečne aj pri vzdialenom prístupe. Softvér a nástroje pracovných staníc HP Z sú súčasťou trvalého záväzku spoločnosti podporovať kreatívnych profesionálov. Ďalšou vychytávkou, ktorú HP ponúka majiteľom zariadení Mac, je napríklad rýchla zmena tlačidla Windows na klávesu Apple Command na klávesnici.

Zdroj: TS, HP

19.04.2016

+