MojWindows

Najnovší prírastok do rodiny prémiových notebookov spoločnosti HP predstavuje extrémne tenký HP Spectre. Spoločnosť ho prezentuje ako najtenší notebook na svete a pri hrúbke 10,4 mm sa nie je čomu čudovať. Spodná časť notebooku z karbónových vlákien vytvára tenký profil, ktorý je zároveň odolný aj ľahký, pričom udržuje hmotnosť celého zariadenia na necelých 1,1 kg. Vysoko lesklé medené tóny doplňujú takmer klenotnícky spracovaný povrch a inovatívny piestový kĺb vytvára ilúziu dizajnu bez kĺbu.

HP Spectre 12.3_right facing profile

K dosiahnutiu nízkej hrúbky pomohla aj hybridná batéria rozdelená na dve tenšie časti. Jej výdrž výrobca udáva na úrovni 9 a pol hodiny. 13,3-palcový IPS displej s hrúbkou 2 mm je chránený odolným sklom Corning Gorilla Glass 4 a poskytuje rozlíšenie Full HD. Pod „kapotou“ horúcej novinky nájdeme procesory Intel Core i5 alebo Core i7 generácie Skylake, PCIe SSD s kapacitou až 512 GB a 8 GB operačnej pamäte. Použitie výkonných procesorov však vyžaduje aktívne chladenie.

HP Spectre 13.3_keyboard detail

Tento problém vyriešila integrácia hyperbarického chladiaceho systému od spoločnosti Intel. Ten zabezpečuje chod systému na nízkych teplotách dokonca aj v takto malom priestore. HP Spectre po stránke konektivity ponúka trojicu USB Type-C konektorov, pričom dva z nich podporujú aj rozhranie Thunderbolt 3.0.

HP Spectre 13.3_Rear profile showing thinness

O kvalitný zvuk sa postarajú stereofónne reproduktory od Bang & Olufsen s technológiou HP Audio Boost. Zaujímavosťou je, že spoločnosť HP na notebooku použila nové logo, ktoré bude súčasťou nových prémiových produktov.

HP Spectre 13.3_Logo detail

Notebook HP Spectre s uhlopriečkou 13,3” bude dostupný na Slovensku v júni za cenu začínajúcu na 1749 eur.

05.04.2016

+