MojWindows

Dlhé čakanie na vydanie oficiálnych Windows 10 aplikácii od spoločností Facebook a Instagram je konečne na konci. Dnešným dňom je v obchode Windows Store dostupná verzia aplikácií Facebook a Messenger pre počítače a aplikácie Instagram pre smartfóny. Vytvorené boli s ohľadom na rýchlosť a jednoduchosť používania a obsahujú všetky očakávané funkcie.

Facebook

Aplikácia ponúka všetky štandardné funkcie, ktoré nájdete vo webovej verzii tejto sociálnej siete. Špecialitou je zabudovaný webový prehliadač, vďaka čomu používateľ získa prístup k zdieľaným článkom priamo v aplikácii. Nevýhodou je však, že priamo z aplikácie nie je možné posielať správy a je potrebné nainštalovať Messenger. Nová verzia je pripravovaná aj pre používateľov systému Windows 10 Mobile, dostupná má byť čoskoro.

Facebook

Messenger

Messenger ponúka všetky štandardné funkcie ako zdieľanie fotografií, nálepky, skupinové konverzácie alebo podpora súborov GIF, no obohatená je o notifikácie, ktoré budú zobrazované v rohu obrazovky a Centre akcií. Upozornenia na nové správy aplikácia zobrazuje aj na živej dlaždici.

Messenger-1024x576

 Instagram

Finálna verzia je dostupná pre systém Windows 10 Mobile a nahrádza doterajší Instagram (beta). Obsahuje všetky obľúbené funkcie používateľov vrátane Direct Messaging, vylepšeného vyhľadávania, videí, prepínania medzi viacerými účtami a množstvo ďalších. Aplikácia podporuje živé dlaždice, kde zobrazuje notifikácie.

Instagram-576x1024

Zdroj: MS

28.04.2016

+