MojWindows

Spoločnosť Creative Technology predstavila Sound BlasterX G1, zvukovú USB kartu o veľkosti palca. Predstavuje jednoduché a cenovo dostupné riešenie pre vylepšenie bežného zvukového vybavenia. Zvuková USB karta Sound BlasterX G1 funguje so zariadeniami, ako sú stolový počítač, Mac a PlayStation 4 a poskytuje najjednoduchšie, prenosné plug-and-play vylepšenie zvuku z matičnej dosky alebo hernej konzoly.

Sound BlasterX G1 akceptuje natívny vstup 7.1 kanálového signálu tak, aby poskytol skutočný 7.1 priestorový zvuk pre virtualizáciu herných efektov a zvukových podnetov s dokonalou presnosťou a polohou. Karta disponuje slúchadlovým zosilňovačom, ktorý ponúka výkonný 7.1 priestorový zvuk s vysokým rozlíšením 24-bit/96kHz. Kompatibilná je pritom so všetkými analógovými headsetmi a slúchadlami do uší.

Sound BlasterX G1

Dodávaná aplikácia BlasterX Acoustic Engine Pro umožňuje plne prispôsobovať zvuk a vytvárať optimalizované zvukové profily. Po inštalácii ponúka 17 prednastavených zvukových profilov, ktoré vylepšujú kľúčové zvukové detaily v rôznych hrách, medzi ktorými nechýbajú ani populárne tituly ako Counter-Strike, Global Offensive, Call of Duty Series alebo Dota 2.

Po spárovaní s hernými slúchadlami Sound BlasterX H5 je možné použiť program Sound BlasterX G1 s prispôsobiteľným zvukom pre rôzne súťažné hry. Slúži na to konfigurátor aplikácie X-Plus. Unikátne nastavenia zvuku sú priamo v zariadení G1 naprogramované, takže nie je nutné inštalovať žiaden softvér, či dodatočné ovládače.

Sound BlasterX G1

Aplikácia Creative ALchemy obnovuje priestorový zvuk pri starších herných tituloch. Nechýba ani podpora OpenAL. 3D Audio API Cross-platforma odomyká plný potenciál zvukových kariet Sound Blaster. Riešenie EAX Advanced HD 5.0  umožňuje súčasnú obnovu viacerých prostredí.

Okrem rôznych softvérových vylepšení, môžu užívatelia využiť naprogramované zvukové vlastnosti G1 na hardvérovej úrovni pomocou režimu X-Plus, ktorý inteligentne znižuje ruchy a zdôrazňuje podstatné zvukové detaily. Cena hráčskej zvukovej USB karty Sound BlasterX G1 o veľkosti palca je stanovená na 49.99 EUR.

20.04.2016

+