MojWindows

Počas prebiehajúcej konferencie Build 2016, spoločnosť Microsoft predstavila novinku týkajúcu sa konzoly Xbox One. Je ňou Xbox Dev Mode, ktorý každú konzolu premení na plnohodnotný vývojársky nástroj. Softvérový gigant tak vyslal jasný signál všetkým vývojárom.

build 57

Náhľad tohto režimu bude dostupný už dnes. Vývojári si budú môcť Xbox Dev Mode stiahnuť z Xbox obchodu a následne sa zaregistrujú pomocou vývojárskeho účtu. Potom už len prepnú svoju konzolu do spomínaného Dev Mode, čo spôsobí jej reštart. Taktiež majú možnosť spárovať konzolu s programom Visual Studio a ihneď tak vyskúšať vytvorené aplikácie na Xbox-e. Vývojári môžu využívať aj ovládač na testovanie aplikácií bez konzoly Xbox. Dostupná je aj funkcia rozpoznávania hlasu. Microsoft prinesie aj Xbox Dev Home aplikáciu, ktorá bude zahŕňať správu účtu a vývojárskych nastavení, ktoré dokážu prepnúť konzolu do normálneho stavu.

build 55

build 54

Okrem toho sa dočkáme zjednotenia Xbox a Windows obchodu do jednej veľkej inštancie. Nie je ešte na teraz známe, kedy presne k tomu dôjde, no tento proces sa pomaly rozbieha. Celá pointa je zjednotiť všetky aplikácie na konzoly a počítače do jedného veľkého obchodu, kde taktiež budú fungovať rôzne balíčky, či predobjednávky, ktoré momentálne figurujú na Xbox obchode.

build 59

Zdroj: windowscentral

30.03.2016

+