MojWindows

Microsoft minulý rok predstavil webového klienta Skype. Pomocou neho tak používatelia môžu pristupovať k Skype konverzáciám z ľubovoľného zariadenia bez nutnosti inštalovať aplikáciu. Aktuálne svojho webového klienta obohatil o niekoľko nových funkcií.

Do webovej verzie pribudla možnosť vytáčať aj klasické telefónne čísla. Táto funkcionalita bola doposiaľ dostupná len pre desktopovú verziu aplikácie Skype. Na využívanie však vyžaduje dobitý kredit alebo minúty v rámci predplatného v službe Office 365. Volanie funguje rovnako ako v prípade desktopovej aplikácie. Čísla stačí vytočiť na zabudovanom ciferníku.

untitled-1

Ďalším vylepšením, ktorého sa webový klient dočkal, je možnosť prehrávať Youtube videá priamo v chate. Pokiaľ teda niekto do chatu zverejní odkaz na Youtube, video sa prehrá a používatelia majú prístup ku klasickému ovládaniu hlasitosti, pozastavenia prepnutia na celú obrazovku a podobne.

sfw-youtube-image

Webová verzia Skype sa dočkala aj šikovnej funkcie, ktorá umožňuje do konverzácie pridávať aj ľudí bez Skype účtu. Aplikácia vygeneruje unikátnu URL adresu. Pomocou nej sa do konverzácie môže pripojiť ktokoľvek.

Poslednou pridanou funkciou je pridanie notifikácií. Tie sa zobrazia aj v prípade, že používateľ práve prehliada iné okno alebo sa nachádza v inej aplikácii.

Zdroj: Skype

15.03.2016

+