MojWindows

Tvorcovia webového prehliadača Opera dnes oznámili, že v novej verzii pribudne integrovaný nástroj na blokovanie internetovej reklamy. Podobné nástroje si používatelia do svojich prehliadačov inštalujú vo forme rozšírení. Nástroj zabudovaný do jadra prehliadača má ale pracovať omnoho efektívnejšie. Blokovanie reklám má prebiehať hneď pri žiadosti o jej generáciu. Zobrazovanie stránok pri aktívnom blokovaní reklám tak má byť podstatne rýchlejšie ako v prípade používania spomínaných rozšírení s rovnakou funkcionalitou.

blokovanie

Pri porovnaní s prehliadačom Firefox, ktorý mal nainštalovaný AdblockPlus má nová Opera stránky načítať približne o pätinu rýchlejšie. V prípade prehliadača Google Chrome je rozdiel takmer polovičný. Opera pritom blokuje rovnaký obsah ako AdBlock Plus a pre toto porovnanie vývojári 15-krát opakovane načítali každú zo 66 rôznych stránok.

porovanie

Integrované blokovanie je už dostupné v testovacej verzii aplikácie Opera pre vývojárov verzie 37.0. Na jednotlivých stránkach je možné blokovanie vypnúť pre prípad, že ich návštevník chce zobrazením reklamy podporiť. Nástroj navyše obsahuje aj porovnanie rýchlosti načítania danej stránky s reklamami a bez nich.

Zdroj: Opera blog

10.03.2016

+