MojWindows

Aplikácia Minúta po minúte používateľovi ponúka prehľadné domáce a zahraničné spravodajstvo z pera nezávislého portálu Denník N. Desiatky aktuálnych správ sprostredkuje vo forme rýchleho prehľadu, ktorý sa nachádza aj na stránkach denníka. V prípade, že používateľ má záujem dozvedieť sa viac, kliknutím na vyznačený text v správe sa mu otvorí rozsiahly článok. Hoci väčšina z nich vyžaduje predplatné,  nájdu sa aj také, ktoré sú dostupné aj bez neho. Preto by potešil indikátor, ktorý by jasne ukazoval články prístupné zdarma. Poteší, že rovnako články Denníka N, ako aj zahraničných portálov sú otvárané priamo v aplikácií.

Samotný rýchly prehľad poskytuje všetky potrebné informácie pre ľudí, ktorí chcú zostať v obraze, no nemajú čas čítať dlhé články. Textové správy sú navyše doplnené o fotografie, obrázky a videá. Práve vďaka tomu je Minúta po minúte vynikajúca. Každú zo správ je možné zdieľať napríklad pomocou aplikácií sociálnych sietí, mailového klienta alebo dokonca sms správ.

V pravom hornom rohu sa ako náhrada loga Denníka N zobrazuje číslo, ktoré informuje o tom, koľko nových správ bolo zverejnených od poslednej aktualizácie ich prehľadu.

Minúta po minúte

Minúta po minúte ponúka správy rozdelené celkovo do 6 kategórií. Nechýba tu ekonomika, kultúra, či šport. Pre ľudí, ktorí nie sú fanúšikmi športových správ, je k dispozícii kategória všetkých správ s výnimkou práve tých športových.

V nastaveniach aplikácie nájdeme Nočný režim, ktorý zmení pozadie aplikácie na čierne a pri čítaní v noci tak oči nebudú príliš zaťažované. Nájdeme tu aj režim, ktorý zobrazuje len dôležité správy, a ešte nastavenie veľkosti písma. Pokiaľ by používateľ chcel získať prístup ku kompletnému obsahu Denníka N, môže si cez aplikáciu zakúpiť predplatné.

Tvorcovia nezabúdajú ani na ďalšie vylepšovanie aplikácie. Počas roka by sa mala dočkať nových funkcií ako napríklad notifikácií a dokonca aj svojej plnokrvnej verzie pre Windows 10. Aplikácia Minúta po minúte je pre Windows Phone 8 a Windows 10 Mobile bezplatne dostupná cez Windows Store.

21.03.2016

+