MojWindows

To, že Microsoft pracuje na prepojení multiplayeru medzi konzolou Xbox One a počítačmi so systémom Windows 10 nie je žiadnym prekvapením. Podľa najnovších informácií, ktoré zverejnil, to však vyzerá tak, že čoskoro by sa „Xboxáci“ mohli postaviť aj hráčom z konkurenčných platforiem ako napríklad PlayStation 4. Oznámil to riaditeľ herného programu ID@Xbox, ktorý sa zameriava hlavne na nezávislé herné tituly.

Prvou potvrdenou hrou, ktorá bude benefitovať z prepojeného multiplayeru medzi Xbox One a Windows 10, bude Rocket League. Tá má vyjsť ešte v priebehu tohto roka. Následne je na vývojároch, či podporu zakomponujú do ďalších herných titulov. Cestu majú otvorenú. Hráči sa v rámci prostredia Xbox Live vždy budú môcť rozhodnúť, či chcú hrať čisto s hráčmi z Xbox Live alebo so všetkými.

Vývojári pracujúci na hrách využívajúcich Xbox Live tak môžu zabudovať podporu pre multiplayer naprieč viacerými platformami. Vyžaduje to však ich vzájomnú spoluprácu. Ak sa vývojári chopia tejto príležitosti, zmení sa tým podoba budúcich hier. Zároveň to však otvára debatu, o tom, ktoré herné tituly sú vhodné na to, aby sa proti sebe postavili hráči na konzolách a počítačoch. Kombinácia myš a klávesnica predsa len poskytuje značnú výhodu oproti gamepadu v strielačkách. Preto by museli vzájomný multiplayer nejakým spôsobom vybalancovať.

Zdroj: Xbox

15.03.2016

+