MojWindows

Lenovo ThinkPad T460s pokračuje v tradícii série ThinkPad a je vypracovaný tak, aby bol nádherne tenký a ľahký ako ostatné modely. S hrúbkou len 21 mm a hmotnosťou 1,7 kg tak stavia na vysokú prenositeľnosť. Notebook funguje pod najnovším operačným systémom Windows 10 Pro. Vďaka procesoru Intel Core 6. generácie s inovatívnou technológiou vPro poskytuje dostatok výkonu, množstvo funkcií na správu a zvýšené zabezpečenie. Tieto extrémne rýchle procesory spolu s možnosťou až do 20 GB DDR4 RAM pamäte posunú produktivitu, kreativitu a hranie hier v 3D na novú úroveň. V prípade úložného priestoru na výber je od 192 až po 512 GB SSD disk. Keďže batéria ponúka výdrž až do 13 hodín je ThinkPad T460s na prácu pripravený nielen počas produktívnej časti dňa, ale aj po pracovnej dobe.

t460_2

V prípade zobrazenia spoločnosť Lenovo stavila na WQHD displej s 2K rozlíšením (2560×1440), vybavený antireflexnou úpravou a IPS technológiou. Výsledkom sú dokonalé pozorovacie uhly a minimalizovanie šmúh. Okrem WQHD displeja je v ponuke aj štandardný FHD displej s IPS technológiou. Tí najnáročnejší užívatelia siahnu po voliteľnej dokovacej stanici Wi-Gig, ktorá umožní bezdrôtovo rozšíriť obrazovku o ďalšie dva displeje, či prepojiť notebook s externým zvukovým alebo iným zariadením. Vytvoria tak stolové centrum obsahujúce LAN, video výstupy a oveľa viac vrátane vstupno-výstupných rýchlostí porovnateľných s rýchlosťou portu USB 3.0. Navyše tak získajú okamžité a bezproblémové pripojenie notebooku k iným zariadeniam v 60 GHz pásme. Dokovacia stanica Wi-Gig podporuje režim spánku a pohotovostný režim.

t460_1

Lenovo ThinkPad T460s taktiež disponuje možnosťou pripojenia do 4G LTE-A sietí. Pripojenie na konferenčný hovor nebolo nikdy jednoduchšie a v kombinácii s integrovanou 720p HD web kamerou a dvomi mikrofónmi potláčajúcimi hluk budú videorozhovory obľúbeným komunikačným kanálom. Pre zvýšené zabezpečenie na cestách sú k dispozícii dva bezpečnostné prvky. Prvým je špeciálny čip Trusted Platform Module (TPM) – špecializovaný čip, ktorý je určený na ochranu hardvéru. Tým druhým je čítačka odtlačkov prstov s dotykovým snímačom, ktorá je spoľahlivejšia a presnejšia než klasické čítačky, po ktorých sa prechádza prstom. Novinka Lenovo ThinkPad T460s je dostupná od marca u registrovaných predajcov spoločnosti Lenovo za cenu od 1289 EUR s DPH.

Zdroj: TS

02.03.2016

+