MojWindows

Spoločnosť Lenovo 1. marca 2016 na Slovensku predstavila najnovší rad konvertibilných notebookov pre podniky, ako sú ThinkPad Yoga 260 a ThinkPad Yoga 460. Inovácie s dôrazom na podnikových používateľov a vysoká odolnosť robia z týchto notebookov ideálny výber pre malé a stredné podniky. Dôvodom legendárnej spoľahlivosti notebookov ThinkPad je testovanie podľa vojenských štandardov v extrémnych podmienkach. Ocenená, presná klávesnica s renomovaným červeným polohovacím zariadením TrackPoint, viacdotykový touchpad, ergonomické klávesy a pohodlné multimediálne tlačidlá navyše zaručujú vysoký komfort.

ThinkPad Yoga 260

Štíhly a ľahký konvertibilný notebook ThinkPad Yoga 260 je perfektný na produktivitu na cestách. Tento ultraprenosný notebook s hmotnosťou už od 1,3 kg a hrúbkou len 17,8 mm sa chváli výbornou výdržou batérie až 10 hodín. Jeho pridanou hodnotou je jedinečný dizajn, vylepšené pánty a 12,5 palcový Full HD displej s technológiou IPS s vysokým jasom, ktoré umožňujú otáčať obrazovku o 360 stupňov. Pracovný režim si tak môžete vybrať podľa toho, čo chcete práve robiť, pričom systém automaticky prispôsobí nastavenia. Jeho bonusom je aj prvotriedna viacrežimová klávesnica s funkciou zdvihnutia a uzamknutia, čo znamená, že v prípade zmeny režimu používania notebooku Yoga, sa rám klávesnice automaticky nadvihne a klávesy sa uzamknú, čím sa eliminuje náhodné stlačenie klávesov. Navyše technológie InstantGo umožňujú rýchle spustenie a obnovenie systému.

yoga260_3

ThinkPad Yoga 260 je vybavený operačným systémom Windows 10 Pro, procesorom až po model Intel Core i7 6. generácie, maximálne 16 GB operačnej pamäte DDR4 a SSD diskom do kapacity 512 GB. Vybrané modely obsahujú aj integrované elektronické pero ThinkPad Pen Pro, ktoré disponuje 2 048 úrovňami citlivosti na tlak a je tak dokonalým riešením na zadávanie informácií, a to predovšetkým v kombinácii s pribaleným softvérom WRITEit, ktorý dokáže konvertovať ručne písaný text na digitálne údaje takmer v každom textovom poli.

yoga260_2

Notebook ThinkPad Yoga 260 sa vám postará aj o výbornú bezpečnosť údajov a hardvéru. Je vybavený funkciami ako šifrovanie dTPM a čítačkou kariet Smart Card, dotykovou čítačkou odtlačkov prstov i zámkou Kensington. ThinkPad Yoga 260 je dostupný od januára s cenou od 1209 EUR s DPH.

yoga260_1

ThinkPad Yoga 460

Konvertibilný 14-palcový notebook ThinkPad Yoga 460 prináša špičkový výkon s  procesormi Intel Core i5 a i7, operačnou pamäťou DDR4 do veľkosti 16GB a grafickou kartou Nvidia GeForce 940M. Pri výbere vnútorného úložiska je k dispozícii klasický pevný disk s kapacitou 1 TB alebo SSD disk do maximálnej kapacity 512 GB. Rovnako, ako ThinkPad Yoga 260, aj Yoga 460 je vybavený operačným systémom Windows 10 a technológiou InstantGo. Štíhly a ľahký ultraprenosný notebook ThinkPad Yoga 460, s hmotnosťou už od 1,8 kg a hrúbkou len 19 mm, vám umožní produktívnu prácu aj na cestách, pričom s výdržou batérie až 10 hodín Yoga 460 vydrží pracovať celý deň.

ThinkPad_Yoga_460

Jeho pridanou hodnotou je jedinečný dizajn, vylepšený záves i 10-bodový Full HD LCD displej s technológiou IPS s vysokým jasom, ktoré umožňujú otáčať displej o 360 stupňov a dokonca ho položiť naplocho. Rovnako, ako u Yoga 260, aj pri Yoga 460 si môžete vybrať režim, v ktorom chcete pracovať, či už Notebook, Stojan, Stan alebo Tablet, pričom systém automaticky prispôsobí aj nastavenia i svoju inovatívnu zdvíhateľnú a uzamykateľnú klávesnicu.

Yoga 460 je chránený zvonku i zvnútra. Odolný rám z uhlíkových vlákien zvládne aj nešetrné zaobchádzanie a integrované bezpečnostné funkcie ho ochránia pred škodlivým softvérom. ThinkPad Yoga 460 je dostupný od marca s cenou od 1189 EUR s DPH.

Zdroj: TS

02.03.2016

+