MojWindows

Prinášame Vám prvý výber desiatich bezplatných hier pre smartfóny so systémom Windows Phone 8.1 a Windows 10 Mobile. Nachádzajú sa tu populárne aj menej známe kúsky, medzi ktorými nechýbajú oddychovky, ale ani hry, ktoré potrápia mozgové závity.

2048 Plus

Podstatou hry je dopracovať sa ku kocke s číslo 2048. Zlučovaním kociek s rovnakou hodnotou získavate kocku s dvojnásobným číslom. Na to, aby ste sa úspešne dopracovali k 2048 je potrebné zvoliť správnu stratégiu a poriadny kus zručnosti. Hra obsahuje šesť rôznych režimov, ktoré dokážu každého poriadne potrápiť.

 

Hill Climb Racing

Úlohou je prejsť autom čo najväčšiu vzdialenosť cez kopce a rôzne jamy, pričom musíte nazbierať čo najviac peňazí, aby ste si mohli svoje vozidlo vylepšiť alebo odomknúť ďalšiu dráhu. Nutné je strážiť si aj palivo, ktoré sa neúprosne míňa, no počas hry ho nájdete dostatok. Prejsť 400 metrov sa môže na prvý pohľad zdať jednoduché, no častokrát to vyžaduje poriadnu trpezlivosť.

 

Candy Crush Saga

Jednoduchá, no veľmi populárna hra, ktorá si získala srdcia miliónov hráčov. Úlohou hráča je zbaviť sa cukríkov z hernej plochy a získať čo najviac bodov. Obsahuje stovky úrovní s peknou grafikou, ako aj zaujímavé herné mechanizmy a doplnky.

 

Traffic Rider

Traffice Rider patrí medzi závodné hry. Počas dopravnej špičky musíte  pred uplynutím časového limitu doraziť do cieľa a popritom sa vyhýbať ostatným účastníkom cestnej premávky. V hre je dostupná dvadsiatka postupne vylepšovateľných motocyklov a štyri herné režimy, medzi ktorými nechýba ani kampaň so 40 misiami.

 

Angry Birds Epic

Ťahová RPG hra od spoločnosti Rovio, ktorá stojí za populárnou sériou Angry Birds. Zaujme známymi postavami vtákov bojujúcich proti prasatám postavenými do rôznych úloh. Nechýba tu vylepšovanie zbraní a brnenia, zvyšovanie úrovne postavy a rozličné schopnosti členov družiny, proste štandardné RPG prvky. Hra však vyžaduje dátové pripojenie.

 

 

 

Crossy Road

Návyková arkádovka, v ktorej cieľom je dostať sa so svojou postavičkou čo najďalej. Vyhýbať sa pritom musíte autám, kamiónom a ďalším nástrahám, ktoré na Váš počas cesty číhajú. Ovládanie prebieha jednoduchým klikaním na obrazovku a ťahaním prsta do strán. Za mince, ktoré zbierate počas hry, si môžete odomykať ďalšie postavičky.

 

Microsoft Mahjong

Microsoft Mahjong je hra zameraná na vytváranie párov z kartičiek, ktorá rozvíja postreh aj myslenie. Doplnená je o nádherné obrázky a intuitívne ovládacie prvky. Hra ponúka možnosť výberu zo štvorice odlišných motívov a štyroch úrovní obtiažnosti, ktoré sú ideálne pre začiatočníkov aj odborníkov na hru Mahjong. Vďaka systému vracania ťahov sa môžu hráči vrátiť späť a opraviť svoje chyby.

 

Doors

Logická hra, v ktorej je hráčovou úlohou dostať sa preč z miestnosti tak, že otvorí zamknuté dvere. Nie je to ale také jednoduché. Na to, aby sa dvere otvoril musí vyriešiť rôzne logické hádanky. Niektoré pritom dokážu poriadne potrápiť mozgové závity. Hra obsahuje 70 úrovní, ktoré sa postupne odomykajú.

Rail Rush

Rail Rush patrí do kategórie takzvaných „nekonečných behačiek“. Hráč sa ocitne v úlohe hľadača pokladov, ktorý sa dostal do starej jaskyne plnej vzácnych vecí. Nasadol do starého baníckeho vozíka a nezastaviteľne sa ženie vpred. Po ceste sa musí vyhýbať nástrahám a pritom zbierať drahocenné zlato a drahokamy. Za tie si môže vylepšovať svoj vozík, nakupovať rôzne vylepšenia alebo odomykať nových hrdinov.

Sonic Dash

Ďalšia z nekonečných behačiek. Tentokrát je hlavnou postavou známy modrý ježko – Sonic, ktorý zbiera mince a musí sa vyhýbať prekážkam, či dokonca protivníkom. K tomu pridáme občasných bossov, rôzne vylepšenia a o zábavu máme postarané.

23.03.2016

+