MojWindows

Headset HoloLens sa k používateľom nedostane ešte nejaký čas, no to neznamená, že sa pomaly nevynárajú ďalšie a ďalšie informácie. Ako prvé už čoskoro redmondskú základňu Microsoftu opustia prvé kusy zariadení HoloLens určené pre vývojárov aplikácií. Následne by sme mali vedieť viac podrobností.

Na svetlo sveta sa dostalo inštruktážne video k pripravovanej aplikácii Actiongram, ktoré zachytáva podobu používateľského prostredia HoloLens. Ide však pravdepodobne o jednu zo skorších verzií, a tá finálna sa tak môže značne odlišovať. Menu zložené zo živých dlaždíc poskytuje prehľad nainštalovaných aplikácií a v hornej časti informácie o Wi-Fi pripojení, čas a dátum, stav batérie a  hlasitosti. Navigácia v prostredí prebieha pomocou pohybu prsta a potvrdenie výberu stlačením ukazováka a palca.

HoloLens klikac

Ovládanie gestami prstov vyžaduje presnosť a po čase môže byť veľmi vyčerpávajúce. Microsoft sa pravdepodobne preto rozhodol interakciu čiastočne uľahčiť pomocou bezdrôtového „klikadla“. Zatiaľ však nie je známe, či bude predávané samostatne alebo pôjde o štandardnú súčasť balenia.

Zdroj: TheVerge

23.02.2016

+