MojWindows

Vo svete počítačov sa možno o pár mesiacov objaví nový gigant, ktorý by sa mal vytvoriť z troch existujúcich japonských spoločností VAIO, Fujitsu a Toshiba. Nové informácie naznačujú že prvá menovaná spoločnosť je blízko uzavretia dohody s firmou Toshiba a Fujitsu.

Keby tento stav nastal tieto tri spoločnosti by sa stali najväčším konkurentom najväčšieho producenta počítačov v Japonsku s názvom Lenovo NEC. Zatiaľ nie sú známe žiadne názvy produktov, no CEO Japan Industrial Partners, Hidemi Moue, sa vyjadril, že podrobnosti dohody by sa mali zverejniť už koncom marca tohto roka. Tieto informácie prišli hneď po tom, čo Toshiba oznámila, že ostane pôsobiť na trhu s počítačmi. V decembri totiž prepustila vyše 7800 zamestnancov kvôli zlým výsledkom v elektronickej divízii.

Momentálne sú na trhu s počítačmi lídrami spoločnosti Lenovo, HP a Dell a akékoľvek spojenectvo menších hráčov ako Toshiba, VAIO a Fujitsu by mohlo zamiešať karty v konkurencii. V tomto prípade by určite týmto spoločnostiam pomohla aj spolupráca s Microsoftom, ktorý sa momentálne snaží pretlačiť nový operačný systém na čo najväčší počet zariadení.

Zdroj: theverge

16.02.2016

+