MojWindows

Fínska spoločnosť Nokia sa pred časom stiahla z biznisu so smartfónmi, no to neznamená, že momentálne nemá čo ponúknuť. Na podujatí Mobile World Congress v týchto dňoch vystavuje svoju kameru Nokia OZO. Tá bola vytvorená špeciálne pre profesionálny záznam 360 stupňových videí. Za cenu nového luxusného auta zákazník dostane „disko guľu“, ktorá disponuje ôsmimi dokonale synchronizovanými kamerami a mikrofónmi.

nokia-oro-2

Každá z ôsmich kamier má snímacie rozlíšenie 2K x 2K a celkový záber kamery Nokia OZO pokrýva 360 x 180 stupňov. Výsledkom je záznam s rozlíšením 8k x 4K pri 30 snímkach za sekundu. Okrem záznamu videa kamera taktiež sníma aj priestorový zvuk. Všetko sa ukladá na zabudovaný SSD disk s kapacitou 500 GB, ktorá postačuje pre uchovanie 45 minútového záznamu videa.

nokia-oro-3

Vytvorené 360 stupňové video je možné prehrávať pomocou headsetov pre virtuálnu realitu. Hlavnými zákazníkmi, ktorých chce Nokia svojou kamerou osloviť, sú filmové štúdiá a vzdelávacie inštitúcie. To, že ide o zariadenie určené pre profesionálov, sa odrazilo aj na cene, ktorá je neskromných 60 000 dolárov.

Zdroj: Nokia

22.02.2016

+