MojWindows

Podľa najnovších informácií Microsoft pracuje na vydaní Windows 10 Mobile ROM pre hŕstku nových smartfónov vybavených systémom Android. Konkrétne by malo ísť o OnePlus 2, OnePlus 3 a najnovší Xiaomi Mi5. Microsoft pritom ešte minulý rok sprístupnil Windows 10 Mobile pre majiteľov modelu Xiaomi Mi4. Preto sa najnovšie informácie, ktoré pochádzajú priamo z čínskej sociálnej siete, kde mal informácie potvrdiť jeden z vyššie postavených zamestnancov Microsoftu, zdajú dôveryhodné.

Zatiaľ má ísť o vyššie zmienené smartfóny, z ktorých je na trhu aktuálne dostupný len OnePlus 2. Zaujímavé je, že Microsoft sa plánuje pustiť do takýchto projektov aj napriek tomu, že ešte stále sa čaká na uvoľnenie systému Windows 10 Mobile pre súčasné smartfóny so systémom Windows Phone 8.1.

Na druhej strane je snaha o rozšírenie systému na viacero zariadení celkom rozumným krokom. Pokiaľ však informácie oficiálne nepotvrdí, treba ich brať s nadhľadom, podobné potvrdenia cez sociálne siete sa nie vždy ukážu správnymi.

microsoft-xiaomii

25.02.2016

+