MojWindows

Spoločnosť Microsoft dnes oznámila, že úspešne zavŕšila akvizíciu so Swiftkey. Stálo to spoločnosť okolo 250 miliónov dolárov a so zjednotením Swiftkey tímu a tímu výskumníkov v Microsofte, softvérový gigant dúfa, že dosiahne úspechy, ktoré by oddelene nikdy neboli možné.

Swiftkey je veľmi známa klávesnicová aplikácia na platformách Android a iOS a Microsoft má v pláne aj naďalej vyvíjať túto aplikáciu na spomínané platformy.  Microsoft už podobnú aplikáciu vyvíja sám na operačný systém Windows Phone a má ju v pláne priniesť aj na iOS. V prvom rade však chce integrovat Swiftkey do svojej Windows Phone aplikácie.

Je vidieť, že softvérový gigant veľmi obdivuje prácu, ktorú vývojári tejto aplikácie odviedli. Hlavne sa to týka oblasti umelej inteligencie. Switfkey totiž využíva neurónovú sieť a nie štandardné algoritmy pri predvídaní slov.

Táto akvizícia zďaleka nie je poslednou, ktorú Microsoft vykonal a je len dôkazom, že sa spoločnosť snaží vytvárať softvér a služby nielen na Windows, ale aj na Android a iOS.

Zdroj: theverge

03.02.2016

+