MojWindows

Singapur má v pláne využiť moc Internetu vecí v prospech krajiny, aby pretransformoval množstvo odvetví od zdravotnej starostlivosti po biznis. Snaží sa stať prvou „Smart Nation“ na svete. Pre vysvetlenie, „Smart Nation“ znamená byť krajinou, ktorá využíva technológie ako cloud, Internet vecí a analytiku na vyriešenie tých najväčších problémov vo vláde, školstve a biznise.

Singapur využíva Internet vecí práve na svoj najväčší problém, ktorým je správa dopravy. Všetci totiž vieme, že nových áut pribúda rapídnym tempom a so senzormi, ktoré majú v sebe zabudované to je veľmi podobné. To isté platí o informáciách, ktoré zhromažďujú dopravné kamery a semafóry a tieto informácie musia byť v konečnom dôsledku zužitkované. Microsoft vie, že hub pre analýzu dopravy by dokázal spracovať všetky dáta a premenil ich na užitočné informácie v reálnom čase. Mohol by teda poskytnúť kvalitnejšie plány pre zlepšenie dopravnej situácie v husto obývaných oblastiach Singapuru.

Prezident Microsoft International, Jean-Philippe Courtois, vidí dôležítú úlohu, ktorá Internet vecí hrá aj v oblastiach ako zdravotná starostlivosť:

Ako priemerný vek populácie na svete stúpa, zdravotná starostlivosť sa stáva ďalšou oblasťou, ktorá by mohla ťažiť z Internetu vecí. Senzory a zariadenia na jednotlivcoch by totiž mohli poskytnúť informácie o súčasnom ich stave a pomôcť tak ich monitorovaniu na diaľku. Zhromaždiť väčšie množstvo dát by taktiež mohlo pomôcť lepšej predikcii chorôb a tým pádom určení diagnózy oveľa skôr.

Singapur by teda nemala byť jediná krajina na svete, ktorá ťaží z výhod Internetu vecí. Microsoft si totiž plánuje vytvoriť oveľa viac partnerov po celom svete a chce pomôcť ďalším krajinám a obchodom, aby Internet vecí hral dôležitú úlohu naprieč svetom.

Zdroj: winbeta

16.02.2016

+