MojWindows

Spoločnosť Intel prinesla v rámci spolupráce so severoamerickou NBA, pri príležitosti Zápasu hviezd 2016, nový 3D zážitok pre televíznych i digitálnych divákov. NBA a Turner Sports pripravili využitie prelomového video formát freeD, ktorý umožnil fanúšikom uvidieť strhujúce opakované zábery a výber tých najlepších akcií pomocou 360-stupňového pohľadu na kľúčové momenty hry. Jediný opakovaný záznam umožní divákom získať pohľad z každého možného uhla.

Platforma freeD spojí video záznam zachytený pomocou 28 kamier s ultravysokým rozlíšením, ktoré budú rozmiestnené okolo celej arény do jednoliateho záberu. Opakované zábery freeD budú môcť fanúšikovia basketbalu sledovať naživo na stanici TNT, na stránke NBA.com alebo pomocou aplikácie NBA či sociálnych médií.

„Inovácie v technológiách dnes zohrávajú nebývalú úlohu pri transformácií bežných zážitkov vo svete športu a to počnúc športovcami a trénermi, až po vysielacie stanice a fanúšikov,” povedal Brian Krzanich, CEO spoločnosti Intel. „Ponúknutím strhujúcich záberov tých najlepších momentov hry prakticky z každého možného uhla vďaka formátu freeD, ktorý sme optimalizovali pomocou technológie Intel, prinášame ľuďom možnosť zažiť Zápas hviezd NBA, tak ako nikdy predtým.”

„NBA All-Star 2016 je perfektným podujatím na predvedenie úžasného talentu najväčších hviezd ligy,” povedal viceprezident NBA Steve Hellmuth. „Pomocou technológií Intel a freeD dokážeme fanúšikom prostredníctvom TNT, NBA.com a sociálnych médií priniesť 360-stupňový pohľad na All-Star a zachytiť tie najlepšie a najzaujímavejšie momenty.”

„Pri našom zozname vysokoprofilových prémiových živých športových prenosov, máme príležitosť spolupracovať s tými najlepšími partnermi, ako je spoločnosť Intel, na vytváraní takýchto jedinečných služieb,” povedal Jon Diament, viceprezident pre reklamný predaj v Turner Sports. „Nové zlepšenia ako opakované zábery freeD počas našich najvýznamnejších prenosov typu NBA All-Star sú len pokračovaním nášho úsilia dosahovať silné výsledky pre našich obchodných partnerov a (úsilia) vytvárať zážitky pre našich divákov.”

Partnerstvo Intel a NBA pri príležitosti Zápasu hviezd 2016 je najnovším prejavom snahy priniesť jedinečné zážitky aj do sveta športu. Na konferencii CES 2016, Brian Krzanich previedol použitie video záznamu vylepšeného o technológiu freeD od Replay Technologies, ktorá beží na procesore Intel. Ukázal aj to, ako by bolo možné uplatniť použitie tejto technológie v rôznych športových odvetviach a umocniť tak zážitky fanúšikov v domácnostiach, na štadiónoch i pri vysielaní.

Zdroj: TS

16.02.2016

+