MojWindows

Úspešný herný titul DOOM sa po väčšej odmlke opäť vracia ma platformu PC a dokonca sa objaví aj na herné konzoly Xbox One a PS4. Ide už v poradí o 4 verziu hry od čias originálu, no tvorcovia sa tentokrát rozhodli pre návrat k prvej verzii. Všetky príšery, ktoré si fanúšikovia tejto hry pamätajú spred 23 rokov sa tu objavia opäť a takisto tu môžeme pozorovať istú podobnosť máp.

Video pri predstavení hovorí samo za seba. Herná mechanika je prepracovaná do detailu a k efektom nemusíme dodávať ani slovo. Kombinácia starého deja so známymi príšerami a novej grafiky a efektov z tejto hry urobili veľmi atraktívne divadlo. Oficiálny dátum uvedenia na trh je stanovený na 13. mája 2016, no už teraz si DOOM môže každý predobjednať na každú platformu. Pridanou hodnotou predobjednania tohto titulu sú digitálne kópie originálnych hier DOOM I a DOOM II, ktoré budú používateľovi sprístupnené prostredníctvom zaslaných kódov aj na konzolu Xbox One.

Časová dostupnosť týchto kódov je ale časovo obmedzená, aj keď neexistuje oficiálne stanovisko, ktoré udáva presný dátum, kedy budú odstránené z obchodu.

Zdroj: winbeta

24.02.2016

+