MojWindows

Spoločnosť Vaio po svojom oddelení od Sony si pomaly ale isto dláždi cestu späť na americký trh. Veľkým krokom je práve predstavenie troch Pro notebookov. Najlepší z troch je práve zariadenie s názvom Vaio Z Flip.

Z Flip patrí do vyššej cenovej kategórie a nikoho teda neprekvapí, že je kvalitne spracovaný a vysoko výkonný. Disponuje 13 palcovým dotykovým displejom s rozlíšením 2560 x 1440 px, ktorý sa dokáže preklopiť, čo pretransformuje zariadenie na plnohodnotný tablet. Z Flip je celý vyrobený z alumínia a jeho hnacím motorom môže byť buď Intel Core i5 alebo i 7 generácie Skylake. Dopĺňa ich operačná pamäť RAM s kapacitou 8-16 GB a batéria, ktorá údajne vydrží na jedno nabitie až 12 hodín. Vaio ale tvrdí, že táto hodnota nie je konečná.

VAIO_Pro

Spolu so zariadením používateľ obdrží aj stylus, ktorý sa hodí pri práci s 13 palcovým dotykovým displejom. Z Flip je v podstate odpoveď na Macbook Pro. Vaio sa totiž snaží používateľom ponúknuť vysoko kvalitné zariadenie pre ľudí, ktorí obľubujú Windows. Toto sa samozrejme odrazí aj na cene, ktorá začína na hladine 1 799 $.

VAIO_Z

Pre menej náročných Vaio ponúka alternatívu v podobe menej výkonného súroenca modelu Z Flip s názvom Z  Clamshell. V podstate sa od svojho súrodenca líši len displejom, ktorý v tomto prípade nie je dotykový a jeho rozlíšenie je len Full HD. Znamená to, že aj cena bude nižšia a bude začínať na hladine 1 499 $.

Tretí a posledný notebook má názov Vaio S a predstavuje práve najpredávanejší model v Japonsku. Zariadenie vyzerá celkom dobre a vďaka ethernet a VGA portu vyzerá ako z pred 5 rokov. Do USA príde zhruba v marci a predchádzajúce 2 zariadenia sa na americký trh dostanú vo februári. Nie je zatiaľ známe, či tieto 3 Pro notebooky zavítajú aj na náš trh.

Zdroj: theverge

28.01.2016

+