MojWindows

Spoločnosť Microsoft vytvorila tzv. Education Edition herného titulu Minecraft. Je určená pre deti na školách ako vzdelávací program. V tejto verzii hry totiž deti budú môcť prebádať skutočný svet ako pyramídy v Gíze, Pompeje, či grécke chrámy.

Pre začiatok sa Minecraft nejak drasticky nezmení. Koniec koncov je to stále hra a Microsoft chce, aby to aj tak ostalo. Nemá v úmysle, aby sa z tohto produktu hneď stal vzdelávací softvér. Deti ho totiť v prvom rade musia chcieť používať. Táto verzia Minecraftu v podstate predstavuje akési obohatenie normálnej vyučovacej hodiny. Deti sa napr. budú učiť o pyramídach v Egypte a následne sa pozrú na vymodelované pyramídy v Minecrafte, aby získali vizuálny vnem o tom ako asi také stavby vyzerajú.

Microsoft však neplánuje vytvárať tieto svety sám. Dúfa, že práve učitelia budú vytvárať podobný obsah a nahrávať ho na stránku, kde sa budú tieto Minecraft svety zdieľať. Avšak vytváranie stavieb v Minecrafte je dlhá a zložitá robota a každý učiteľ niečo také odmietne alebo na to nebue mať vôbec čas. Preto musí Microsoft zaistiť, aby túto robotu učiteľ nerobil sám.

Minecraft: Education Edition by mala uzrieť svetlo sveta niekedy v lete a mala by predstavovať len špičku ľadovca tejto hry pôsobiacej v školách a vzdelávacích programoch.

Zdroj: theverge

26.01.2016

+