MojWindows

Informácie o tom, že Microsoft pripravuje menšiu verziu svojej konzoly Xbox One sa naposledy objavili počas minulého roka. Malo ísť o vyhotovenie, ktoré by nebolo vybavené mechanikou, vďaka čomu by bolo o viac ako tretinu menšie ako súčasná konzola. Približne v období, kedy sa zvesti o konzole objavili, Microsoft navyše informoval o pripravovanej akcii Windows 10 Devices, kde mal predstaviť svoje horúce novinky a očakávania tak boli skutočne vysoké. Krásna predstava sa však rozplynula po tom, ako šéf Xbox divízie Phil Spencer na otázku o tejto konzole odpovedal, že nie je skutočná.

Portál Petri s odvolaním na svoje interné zdroje, najnovšie priniesol informácie, ktoré tvrdia, že Microsoft nad menším vyhotovením Xboxu stále uvažuje. Kompaktnejšie vyhotovenie by malo predstavovať priameho rivala pre zariadenie Apple TV, no okrem osekania rozmerov by došlo aj k rapídnemu zníženiu herného výkonu. Majitelia by mali prístup čisto len k herným titulom a aplikáciám, ktoré sa nachádzajú vo Windows Obchode.

Portál ďalej píše, že kompaktná konzola by mala byť predávaná za podstatne nižšiu cenu ako súčasný Xbox One. Pokiaľ by Microsoft skutočne chcel konkurovať Apple TV, musel by cenu nastaviť niekde na cenovú úroveň 149 až 199 dolárov. Momentálne však nie je jasné, v akom štádiu sú plány Microsoftu,  no ak predsa len dá konzole zelenú, k jej predstaveniu nedôjde skôr ako v druhej polovici roka.

Zdroj: Petri

04.01.2016

+