MojWindows

Logitech, firma, ktorá je známa výrobou kvalitných periférií, dnes na trh uviedla novú hernú myš s úplným názvom Logitech G502 Proteus Spectrum Gaming Mouse. Myš stavia na overených kvalitách svojho predchodcu, ktoré doplňuje o nastaviteľné RGB podsvietenie a ďalšie vylepšenia. Aktuálny model G502 Proteus Spectrum si stále zachováva snímač pohybu s najvyšším rozlíšením DPI na svete, vyspelé schopnosti snímania na rôznom druhu povrchov a všetky vlastnosti, ktoré hráčom vyhovovali na predošlých modeloch. Myš je navyše možné prispôsobiť svojmu štýlu a prostrediu pomocou 16,8 miliónov farieb a rôznych regulácií jasu. Osvetlenie je navyše možné synchronizovať s ďalšími produktmi Logitech G s RGB podsvietením.

G502_Yellow_REAR

G502 Proteus Spectrum je vybavená najvýkonnejším a najpresnejším optickým snímačom pohybu s označením PMW3366, ktorý zaisťuje maximálny výkon a precíznosť sledovania pohybu a taktiež technológiou Logitech G Delta Zero, ktorá zvyšuje spoľahlivosť mierenia. Hráčov osloví aj ohromný rozsah rozlíšenia od 200 do 12.000 DPI s nulovou akceleráciou senzora, nulovým vyhladzovaním alebo filtrovaním a nulovým zaokrúhľovaním pixelov. Kúzlo hernej myšky spočíva v možnosti prispôsobiť si nielen farbu podsvietenia, či programovateľné tlačidlá, ale aj jej hmotnosť a vyváženie ťažiska. Na to slúži päť závaží s váhou 3,6 gramov, ktoré si každý hráč môže rozmiestniť podľa svojich preferencií.

Pre dosiahnutie optimálneho výkonu je snímač možné skalibrovať tak, aby jeho odozva zodpovedala fyzikálnym a odrazovým vlastnostiam povrchu, ktorý pri hraní bude snímať. Ladenie odozvy podľa daného povrchu optimalizuje dynamický rozsah snímača tak, aby „počítal“ s vlastnosťami povrchu snímaného myšou a vďaka tomu mohol dosahovať maximálnu rýchlosť a výkon aj pri nižšej vzdialenosti, z ktorej je myš stále schopná snímať povrch pri nadvihnutí.

G502_Yellow_TopDown

O ergonómiu aj pri dlhšom používaní je postarané pogumovanými úchopmi a príhodným rozložením tlačidiel. Mechanické mikrospínače pod každým tlačidlom zase zlepšujú dobrý pocit pri klikaní, ako aj jeho rýchlosť a presnosť. Myš Logitech G502 Proteus Spectrum stavia na úspechu modelu G502 Proteus Core – najlepšie predávanej hernej myši. Na európskom trhu by mala byť dostupná v priebehu januára za odporúčanú cenu 94,99 €.

Zdroj: TS

05.01.2016

+