MojWindows

Čínske Lenovo, ktoré patrí medzi najväčších svetových výrobcov počítačov, dnes v predstihu, ešte pred začiatkom konferencie CES 2016 rozšírilo svoje portfólio produktov aj o notebook Thinkpad 13. Zákazníci však v prípade tohto notebooku majú na výber medzi vyhotoveniami s Chrome OS alebo Windows 10, čo je skutočne neobvyklé. Predstavené modely sa od seba totiž odlišujú v závislosti od použitého operačného systému.  

06_Thinkpad_13_Black_Hero_Shot_ppt

Po stránke komponentov síce Lenovo použilo to isté pre obidva modely, no rozdiel nastáva vo vyhotovení klávesnice a dostupných portoch. Notebook známej rodiny ThinkPad disponuje 13-palcovou obrazovkou s Full HD rozlíšením. Obidva modely môžu byť vybavené až procesorom Intel Core i5 rodiny Skylake, operačnou pamäťou do maximálnej veľkosti 16 GB a vnútorným úložiskom s maximálnou kapacitou 512 GB. Akumulátor s kapacitou 42 Wh má podľa výrobcu poskytovať výdrž na hranici 10 hodín.

18thinkpad13familyshot

Každý z modelov ma klávesnicu prispôsobenú potrebám svojho operačného systému, klávesnica verzie s Windowsom navyše obsahuje známy červený TrackPoint. Rozdiel je aj v dostupných portoch, zatiaľ čo Windowsová verzia disponuje HDMI portom, trojicou USB 3.0 portov a jedným konektorom USB typu C, model s Chrome OS má len jeden usb 3.0 port, ale zato dvojicu portov USB typu C. Thinkpad 13 so systémom Windows bude dostupný v priebehu apríla za cenu začínajúcu na 449 dolároch, Chrome OS model sa na trhu objaví od júna a jeho cena bude začínať od hranice 399 dolárov.

 

04.01.2016

+