MojWindows

Spoločnosť Lenovo dnes, ešte pred začatím konferencie CES 2016, predstavila ThinkCentre X1, ktorý označila za jeden z najtenších stolových počítačov na svete.

Horúca novinka, ktorá spadá do kategórie takzvaných all-in-one počítačov, využíva operačný systém Windows 10 a má len 11 mm hrubé hliníkové telo, vďaka čomu je možné si ho ľahko pomýliť s obyčajným monitorom. Hliník mal navyše prejsť špeciálnou úpravou a telo je tak až päť krát pevnejšie ako obvykle používaný plast, čo má zaručovať vysokú odolnosť.

thinkvision-x1

Počítač je vybavený je 23,8-palcovou IPS obrazovkou s technológiou anti-glare a rozlíšením 1920 x 1080 pixelov. V ponuke je konfigurácia s procesormi Intel Core šiestej generácie a operačnou pamäťou do veľkosti 16 GB. Z pohľadu úložiska má užívateľ na výber z trojice možností: klasický pevný disk, SSD disk alebo hybridný disk.

ThinkCentre X1 je prezentovaný ako počítač navrhnutý pre biznis prostredie, čomu odpovedá aj niekoľko jeho rysov. Zabudovaná web kamera je certifikovaná pre Skype for Business, mikrofón využíva technológiu potláčajúcu okolitý šum prostredia a webkamera má aj svoje manuálne tlačidlo, ktoré zabraňuje jej vzdialenému ovládaniu bez vedomia používateľa.

Lenovo ďalej uvádza, že zariadenie prešlo sériou náročných testov, okrem iného aj v extrémne prašnom a špinavom prostredí, čo malo simulovať roky používania v kanceláriách. ThinkCentre X1 sa má na trhu objaviť v marci za cenu začínajúcu na 1029 dolároch.

04.01.2016

+