MojWindows

Brazílsky dizajnér Robson Jobs vytvoril koncept projektu, v ktorom prezentuje svoj pohľad na to, ako by mal vyzerať systém Windows 10 Mobile. V podstate ide len o drobné zmeny súčasného rozhrania systému, ktorými by sa však dramaticky zlepšil používateľský zážitok, ako aj samotný vzhľad systému. Projekt vytvoril pomocou aplikácií Adobe Premiere Pro a Illustrator, pričom podrobne vysvetľuje, akým spôsobom by jeho návrhy odstránili súčasné nedostatky systému, ktoré vníma. Jobs stručne vysvetľuje, čo všetko by upravil.

252c2b32664259.56929e45812db

Vo svojom projekte upravuje veci ako centrum akcií, hlavnú obrazovku, Windows 10 Obchod, „hamburgerové“ menu, Microsoft Edge, či dokonca aplikácie Spotify alebo Youtube. Koncept sa snaží hlavne o lepšie využitie celkového priestoru na obrazovke.

6fe6db32664259.568e81a3cebbb

 Z obrázkov, ktoré zverejnil, je zjavné, že celkovo ide o užívateľsky prívetivejší systém. Medzi zmenami je napríklad upravená hlavná obrazovka, kde pridal novú veľkosť živých dlaždíc a zároveň všetky dlaždice spravil prehľadnými a interaktívnymi. Veľkú vyhľadávaciu lištu zobrazenú pri zozname aplikácií nahradil jednoduchou ikonou a spravil aj množstvo ďalších zmien, ktoré si môžete pozrieť na obrázkoch. Ako sa Vám pozdávajú tieto nápady?

Zdroj: neowin

11.01.2016

+