MojWindows

Spoločnosť HP predstavila desktopový herný počítač ENVY Phoenix vytvorený v spolupráci s HTC, ktorý hráčom prináša dostatočný výkon pre virtuálnu realitu. Nový ENVY Phoenix je totiž navrhnutý pre zaistenie hladkého chodu Vive HTC.

Vďaka testovaniu rôznych konfigurácií počítača priamo v kombinácii s Vive od HTC mohli byť vyriešené kľúčové problémy týkajúce sa zaistenia nastavenia správneho rozlíšenia. Po prepojení počítača ENVY Phoenix s Vive od HTC ovládač grafickej karty rozpozná headset ako druhý displej. Spoločnosť HP naďalej optimalizuje ovládače a profily výkonového nastavenia pre zaistenie čo najväčšieho výkonu, bez nutnosti prepínať počítač do režimu HighPerformance.

vikp_herobanner2prod_535x380

HP ENVY Phoenix  je vybavený procesorom Intel Core i7 K s otvoreným násobičom pre pretaktovanie,  grafickou kartou NVIDIA GTX 980 Ti a operačnou pamäťou DDR4 veľkosti až 32 GB. O uskladnenie dát a systému sa stará kombinácia až 2 TB pevného disk spolu so 128 GB SSD. Pre bezproblémové zvládnutie odvodu tepla využíva HP ENVY Phoenix vodné chladenie.

Ako voliteľný doplnok spoločnosť ponúka LED podsvietenie, ktorého farba sa odvíja od teploty CPU, takže používateľ vie, v akých teplotách jeho PC beží, čo je vhodné predovšetkým pri pretaktovaní. Počítač HP Phoenix bude na slovenskom trhu dostupný vo februári, oficiálna cena zatiaľ nebola zverejnená. Pohybovať by sa však mala na úrovni  približne 1600 €.

Zdroj: TS

14.01.2016

+