MojWindows

Microsoft v novembri vydal pre svoju hernú konzolu Xbox One veľkú aktualizáciu, ktorá priniesla nové rozhranie a okrem iného aj dlhoočakávanú spätnú kompatibilitu s hrami zo staršieho Xboxu 360. V prvej várke bola sprístupnená viac ako stovka herných titulov, no má to jeden drobný háčik.

Hry pre Xbox 360 totiž nie je možné zakúpiť priamo cez konzolu Xbox One. Aby ste si zahrali, musíte tak vlastniť herný disk, mať na svojom Microsoft účte zakúpenú digitálnu licenciu herného titulu alebo navštíviť stránku Xbox.com, kde hry môžete zakúpiť a tie sa potom zobrazia v katalógu hier aj na Xboxe One. Dokonca aj bezplatné herné tituly, ktoré Microsoft distribuuje každý mesiac v rámci programu Games with Gold je možné získať len pomocou webovej stránky Xbox. Našťastie však svitá na lepšie časy.

Divízia Xbox sa s požiadavkou na sprístupnenie nákupov hier priamo z konzoly Xbox One stretávala pomerne často, a na riešení už aktívne pracuje. Podľa dostupných informácií by aktualizácia s touto funkciou mala prísť už začiatkom budúceho roka. Prístup k starším herným klasikám tak bude o niečo pohodlnejší, je však zvláštne, že táto možnosť bola doposiaľ opomenutá.

Xbox

09.12.2015

+