MojWindows

Vianoce sa nezadržateľne blížia a rok 2015 je zhodou okolností už 60. v poradí, kedy sa severoamerické veliteľstvo pre vzdušnú obranu (NORAD) snaží sledovať Santu na svojej každoročnej ceste po svete, na ktorej rozdáva deťom darčeky. Od roku 2013 je súčasťou tejto snahy aj spoločnosť Microsoft, ktorá si tento rok na pomoc zavolala aj zopár ďalších tímov.

norad-tracks-santa-01_story

Ide o tímy okolo asistentky Cortana, prehliadača Edge, či vyhľadávača Bing. Na smartfónoch a počítačoch disponujúcich operačným systémom Windows 10 sa napr. deti budú môcť spýtať Cortany „Kde je Santa?“ a 24. decembra Cortana bude aktualizovať presnú polohu, kde sa práve Santa bude nachádzať. NORAD Tracks Santa aplikácia je taktiež sprístupnená aj na ďalších operačných systémoch Android a iOS a ponúka takú istú funkcionalitu ako na Windows 10.

norad-tracks-santa-02_story

Okrem presnej Santovej polohy aplikácia ponúka aj prezeranie jeho dedinky a prehrávanie typických vianočných pesničiek. Spolu s mini hrami môžete v aplikácii vidieť aj mapových sprievodcov, ktorí ukazujú ako rôzne kultúry po svete oslavujú Vianoce. Microsoft do tohto projektu teda zapojil nespočetné množstvo svojich zamestnancov z rôznych oddelení, aby zabezpečil, že všetko bude fungovať ako hodinky a aplikácia uspokojí množstvo zvedavcov, ktorí budú mať záujem sledovať pohyb Santa Clausa na Vianoce.

Zdroj: neowin

16.12.2015

+