MojWindows

Spoločnosť Toshiba uvádza na trh oddeliteľný notebook Satellite Click 10, ktorý užívateľom poskytuje súčasne výhody tabletu aj notebooku. Ľahko je ho možné premeniť z efektívneho notebooku na tablet, preto ide o zariadenie vhodné na produktívnu prácu, ale aj následnú zábavu. Satellite Click 10 je vhodný pre ľudí, ktorí ocenia prednosti obidvoch režimov, notebooku na prácu a tabletu na cesty.

Sat_Click10_FullProd_detached_01

Vybavený je 10,1-palcovým displejom s rozlíšením 1920 x 1200 pixelov a pozorovacím uhlom 178 stupňov. Výrobca uvádza až 14-hodinovú výdrž batérie, vďaka čomu môže užívateľ pracovať pohodlne až takmer dva pracovné dni. Vďaka inteligentnému systému nabíjania sa vždy najskôr nabíja tablet a po odpojení zdroja sa najskôr vybíja batéria v klávesnicovej základni. Týmto spôsobom je dosiahnutá maximálna výdrž tabletu, po jeho odpojení od základne. V režime tabletu váži 552 gramov a po pripojení klávesnice a prechodu do režimu notebooku sa váha prehupne na 1,1 kilogramu. Po technickej stránke je model vybavený štvorjadrovým procesorom Intel Atom x5-Z8300 s pracovnou frekvenciou 1,44 Ghz, operačnou pamäťou veľkosti 4 GB a vnútorným eMMC úložiskom s kapacitou 64 GB. Obsahuje však slot pre karty typu microSD, pomocou ktorých je úložisko možné rozšíriť o ďalších 128 GB.

Sat Click 10_FullProd_15_hand_Win10 screen

Satellite Click 10 je dodávaný s predinštalovaným operačným systémom Windows 10 Pro, ktorý obsahuje aplikácie výrobcu Toshiba TruRecorder a TruCapture, pomáhajúce so záznamom zvuku, videa a fotografií. Disponuje duálnym mikrofónom s potláčaním okolitého ruchu, bočnými stereo reproduktormi s technológiou Dolby Digital Plus, podporou technológie Wireless Display,  dvomi plnohodnotnými portami USB 2.0,  jedným micro-USB a micro-HDMI portom,  slotom pre karty microSD, prednou 2 Mpx HD kamerou a zadným 8 Mpx fotoaparátom. Na trhu je Satellite Click 10 dostupný za odporúčanú koncovú cenu 519 €, respektíve 14 290 Kč.

Zdroj: TS

22.12.2015

+