MojWindows

Ako súčasť novej kampane za zlepšenie bezpečnosti súkromia svojich užívateľov, Microsoft nedávno informoval, že používateľov svojej služby Outlook.com bude upozorňovať, v prípade, ak nadobudne podozrenie, že účty sa stali terčom hackerských útokov zo strany vládnych agentúr a hackerov pracujúcich v ich službách. Podľa dvoch bývalých zamestnancov, Microsoft pred pár rokmi zistil, že niekoľko podobných útokov sa odohralo a bezpečnostným expertom sa podarilo zistiť, že stopy vedú k čínskym autoritám. Terčom útoku sa mali stať diplomati, mediálni pracovníci a právnici. Microsoft ich vtedy však neinformoval ani nijak neupozornil, že sa stali terčom útokov s cieľom získať citlivé informácie.  Za takýto postup sa ocitol pod ostrou paľbou kritiky a momentálne sa snaží napraviť svoje vtedajšie zlyhanie.

Ako sa zmenil aspekt podobných útokov, vyvinul sa aj náš prístup a odteraz budeme užívateľov informovať ak nadobudneme dôvodné podozrenie, že útočníci sú vládne sponzorovaní, povedal zástupca spoločnosti Microsoft pre agentúru Reuters.

V príspevku na blogu ďalej informoval, že podnikajú dodatočné kroky k zlepšeniu bezpečnosti užívateľov s ohľadom na to, že podobné útoky sú čoraz sofistikovanejšie. Jedným dychom však dodáva, že v prípade ak bude užívateľ upozornený, že jeho schránka sa stala obeťou útoku, neznamená to automaticky, že došlo k prekonaniu ochrany. Microsoft sa tak týmto krokom pripája k sociálnym sieťam Twitter a Facebook, ktoré o podobných útokoch svojich užívateľov taktiež začali upozorňovať.

Zdroj: neowin

31.12.2015

+