MojWindows

Navigácia HERE Maps je dlhodobo nedostupná na stiahnutie vo Windows Obchode. Hovorca spoločnosti Nokia, ktorá stojí za aplikáciou pred časom informoval, že k tejto situácii došlo kvôli pretrvávajúcemu technickému problému na odstránení ktorého sa aktívne pracuje. Termín predpokladaného odstránenie uvedeného problému nekomentoval. Pre užívateľov, ktorí majú aplikáciu nainštalovanú vo svojich smartfónoch so systémom Windows Phone a Windows 10 Mobile však aj naďalej vychádzajú aktualizácie. Na základe tejto skutočnosti, ale aj informácií priamo od spoločnosti stojacej za aplikáciami HERE sa zdá, že nepotvrdené informácie o tom, že aplikácia pre mobilné systémy Windows bude úplne zrušená a nahradí ju systémová aplikácia Mapy nie sú založené na pravde.

Balík aplikácií HERE (Maps, Drive+ a Transit) dostal novú aktualizáciu, ktorá nepriniesla žiadne viditeľné zmeny s výnimkou nových používateľských podmienok, s ktorými musia používatelia pre jej používanie súhlasiť.  K tejto zmene podmienok došlo pravdepodobne kvôli nedávnemu odkúpeniu mapových služieb konzorciom nemeckých automobiliek Audi, BMW a Daimler AG. Hoci pôvodne bolo avizované, že k dokončeniu transakcie dôjde až začiatkom budúceho roka, nakoniec prebehla podstatne rýchlejšie a to už 7. decembra.

Aktualizácia je dostupná len pre ľudí, ktorí už majú aplikácie nainštalované vo svojich zariadeniach a situácia s nedostupnosťou cez Windows Obchod ostáva nezmenená.  Pod krídla konzorcia automobiliek mal podľa dostupných informácií prejsť celý tím 6500 ľudí, čo má znamenať, že aplikácia rozhodne nekončí. Potvrdzuje aj nedávno zverejnené video, hovoriace o ďalšom kroku svojej cesty. Spoločnosť sa zaviazala, že svoje aplikácie bude poskytovať všetkým užívateľom aj naďalej bez ohľadu na to, akú platformu budú využívať. Obavy, že navigačné aplikácie série HERE pre Windows Phone a Windows 10 Mobile končia, sú tak neoprávnené. Ich pretrvávajúca nedostupnosť však vyvoláva zdvihnuté obočie.

Zdroj: HERE

14.12.2015

+